μετρο εξαρχεια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόκειται για την 7η κατά σειρά δικαστική νίκη πολιτών κατά της Ελληνικό Μετρό για τον σταθμό του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

Ακόμη μία δικαστική εξέλιξη καταγράφεται στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για τα έργα του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, με το αρμόδιο δικαστήριο να απορρίπτει αίτημα της εταιρείας Ελληνικό Μετρό σχετικά με την εκτέλεση προηγούμενης απόφασης που αφορά την οδό Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», η απόφαση αυτή αποτελεί τη νεότερη σε μια σειρά δικαστικών κρίσεων που, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, έχουν δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσφυγές τους.

Η πρόσφατη απόφαση αφορά αίτημα της εταιρείας για ανάκληση της εκτέλεσης προηγούμενης δικαστικής απόφασης, η οποία όριζε συγκεκριμένες προδιαγραφές για την τοποθέτηση εργοταξιακών λαμαρινών, με πρόβλεψη ελάχιστου πλάτους πέντε μέτρων ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, η εταιρεία επιδίωξε να περιοριστεί ο χώρος στα 3,5 μέτρα. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε το αίτημα απαράδεκτο και το απέρριψε, διατηρώντας σε ισχύ τα ήδη καθορισμένα μέτρα.

Ένταση και στην οδό Σπ. Τρικούπη

Παρά τις δικαστικές εξελίξεις, η ένταση στην περιοχή παραμένει. Κάτοικοι και συλλογικότητες καταγγέλλουν σχέδιο κοπής ευκαλύπτου επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, προκειμένου –όπως υποστηρίζουν– να διευκολυνθεί η διέλευση οχημάτων για την επέκταση του εργοταξίου.

Μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες πολίτες βρίσκονται στο σημείο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κοπή του δέντρου.

Βολές κατά του Δήμου Αθηναίων

Η συνέλευση στρέφει ταυτόχρονα τα βέλη της κατά του Δήμος Αθηναίων, κάνοντας λόγο για απουσία σαφούς τοποθέτησης απέναντι στις εξελίξεις. Προειδοποιεί δε ότι ενδεχόμενη κοπή του δέντρου θα πυροδοτήσει περαιτέρω αντιδράσεις.

Η αντιπαράθεση για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίζεται σε πολλαπλά επίπεδα – νομικό, πολιτικό και κοινωνικό – με τις δύο πλευρές να παραμένουν σε τροχιά σύγκρουσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Χωρίς στελέχωση οι αλλαγές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φιάσκο
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας λειτουργικών δαπανών από τις Περιφέρειες στο υπουργείο Παιδείας
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Χωρίς στελέχωση οι αλλαγές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φιάσκο
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
Σε καραντίνα λόγω έξαρσης γαστρεντερίτιδας από νοροϊό το νοσοκομείο, «καμία απειλή για τη δημόσια υγεία» απαντά η διοίκηση
«Αττικόν»: Πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα νοροϊού – Τι απαντά το νοσοκομείο
πιλαλης
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Στήριγμα της σκέψης ή υποκατάστατό της;
Το σημαντικό παιδαγωγικό ερώτημα δεν είναι αν οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα χρησιμοποιούν AI, αλλά αν θα μαθαίνουν να σκέφτονται βαθύτερα ή να...
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Στήριγμα της σκέψης ή υποκατάστατό της;