Αύριο, 13 Φεβρουαρίου 2026, η Αθήνα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων, καθώς συνδικαλιστικές οργανώσεις και βιοπαλαιστές αγρότες προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο και αγωνιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης κοινωνικών και εργασιακών αιτημάτων, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και κλαδικών συνδικάτων.
Το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ το συλλαλητήριο ξεκινά στις 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Η κινητοποίηση συνδέεται άμεσα με την υποδοχή των αγροτών, οι οποίοι στις 4 μ.μ. θα φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, από διάφορες περιοχές της χώρας, για να διαδηλώσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει επίσης καλέσει σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ δεκάδες συνδικάτα έχουν εκδώσει αντίστοιχες αποφάσεις.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας
Ένωση Λογιστών
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Κλαδικά Συνδικάτα Ενέργειας, Φαρμάκου, Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής
ΣΕΤΗΠ
Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Επισιτισμού-Τουρισμού, Τύπου-Χάρτου
Σωματεία εργαζομένων ICAP και Tasty Foods
Επιπλέον, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) καλεί επίσης σε συμμετοχή, ενισχύοντας τη δυναμική της κινητοποίησης.
Η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί σπάνια ευκαιρία κοινής δράσης εργαζομένων και αγροτών, συνδέοντας τα εργασιακά αιτήματα με τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο συνάντησης για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ η άφιξη των αγροτών με τα τρακτέρ στις 4 μ.μ. αναμένεται να δώσει εικαστική και πολιτική δύναμη στην κινητοποίηση, ενισχύοντας το μήνυμα των διεκδικήσεων προς την κυβέρνηση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Βασίλης Γκουζέλος