Το κείμενο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός σπιτικού λικέρ ροδιού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εύκολο και αρωματικό κέρασμα που αξιοποιεί τα φθινοπωρινά ρόδια και απαιτεί ελάχιστα υλικά.
Αναδεικνύεται ο πλούσιος χρωματισμός και η φρουτένια γεύση του, ενώ επισημαίνεται ότι η γρεναδίνη προσφέρει εντονότερο χρώμα και απαλή γλυκύτητα.
Το τελικό αποτέλεσμα σερβίρεται παγωμένο και συνοδεύει ιδανικά επιδόρπια, προσφέροντας μια απλή αλλά εκλεπτυσμένη σπιτική απόλαυση.
Υλικά για το λικέρ με ρόδι
5 ρόδια καθαρισμένα
800ml τσικουδιά
700γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη
Η διαδικασία του
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.
Βήμα 2
Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 3
Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση