Κοτόπουλο ποπ κορν
Κοτόπουλο ποπ κορν: Η τραγανή απόλαυση που ταξίδεψε από την Ασία στα fast food όλου του κόσμου

Μικρές, χρυσαφένιες μπουκιές με απίστευτα τραγανή υφή και πλούσια γεύση — το κοτόπουλο ποπ κορν έχει γίνει συνώνυμο της απόλαυσης “στο χέρι”. Εμπνευσμένο από τη street food κουλτούρα της Ταϊβάν, το πιάτο αυτό βρήκε τη θέση του στο διεθνές μενού χάρη στην KFC, την παγκοσμίως γνωστή αλυσίδα που έκανε το τηγανητό κοτόπουλο… επιστήμη.

Κάθε κομμάτι είναι μια μικρή δόση γευστικής ικανοποίησης: τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές, βουτηγμένο σε αρωματικό πανάρισμα και τηγανισμένο μέχρι να αποκτήσει εκείνη τη χαρακτηριστική, χρυσαφένια τραγανότητα που σπάει με το πρώτο δάγκωμα.

Υλικά για τη Συνταγή

1.300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 2 ½ εκατοστών

5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα ή αριάνι ή γιαούρτι αγελάδος μαζί με λίγο γάλα

2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού τύπου πάνκο (ή αποξηραμένη ψίχα ψωμιού στο μούλτι)

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου.

2.Βάλτε το βουτυρόγαλα σε ένα ξεχωριστό μπολ και απλώστε τα ψίχουλα ψωμιού πάνκο σε ένα πιάτο.

3.Βουτήξτε ένα κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο μίγμα αλευριού μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και στη συνέχεια βουτήξτε το στο βουτυρόγαλα, αφήνοντας την περιττή ποσότητα να στραγγίσει. Τέλος κυλήστε την μπουκίτσα κοτόπουλου στην τριμμένη φρυγανιά πάνκο μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και μεταφέρετε τις όλες, με τον ίδιο τρόπο, σε μια πιατέλα.

4.Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι με σπορέλαιο (περίπου 2 ½ εκατοστά) και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Αυξομειώστε τη θερμοκρασία για να διατηρήσετε το λάδι στους 175ο C.

5.Τηγανίστε τις μπουκίτσες ποπ κορν σε μικρές δόσεις, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι και γυρίζοντάς το ανάλογα με τις ανάγκες. Τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να φτάσουν στους 74° C στο πιο παχύ σημείο του κοτόπουλου, στο κέντρο του.

6.Αφαιρέστε τις μπουκιές από το καυτό λάδι και βάλτε τις να στραγγίσουν σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε ελαφρά το ζεστό κοτόπουλο με λίγο επιπλέον αλάτι και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Συμβουλή

Στο τραγανό πανάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα, θρυμματισμένα κορν φλέικς ή ακόμα και λίγες χοντροτριμμένες νιφάδες βρώμης.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Το Υπουργείο Μεταφορών, το «μακάβριο» SMS και η οργή του Βαγγέλη Βλάχου για τα Τέμπη
«Δεν έχασα κανέναν την 28η Οκτωβρίου, αλλά το 3ήμερο της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη» - Αντιδράσεις προκαλεί το SMS του υπουργείου Μεταφορών για τα...
Το Υπουργείο Μεταφορών, το «μακάβριο» SMS και η οργή του Βαγγέλη Βλάχου για τα Τέμπη
kallitexnika sxoleia
Δύο μήνες χωρίς εκπαιδευτικούς Κινηματογράφου και Χορού τα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Στον «αέρα» εκατοντάδες μαθητές - Δύο μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, τα Καλλιτεχνικά Σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς Κινηματογράφου και...
Δύο μήνες χωρίς εκπαιδευτικούς Κινηματογράφου και Χορού τα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Άκης Σκέρτσος
Σεισμός στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Σκέρτσος παραδέχεται ότι το Μαξίμου γνώριζε από το 2019
Πολιτική θύελλα από τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο υπουργός Επικρατείας απαντά για… κοπτοραπτική, ενώ οι κατηγορούμενοι...
Σεισμός στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Σκέρτσος παραδέχεται ότι το Μαξίμου γνώριζε από το 2019