Το νερό αποτελεί σχεδόν το 98% κάθε φλιτζανιού καφέ και παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι απλώς το μέσο για να φτιάξουμε τον καφέ μας, είναι ο φορέας της γεύσης. Για να αναδείξει πλήρως τα αρώματα και τις νότες του καφέ, πρέπει να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά: να είναι καθαρό, φρέσκο, απαλλαγμένο από χλώριο και χημικά υπολείμματα, ενώ η ορυκτή του σύνθεση πρέπει να είναι ισορροπημένη.
Ένα παράδειγμα νερού με ιδανικά χαρακτηριστικά για παρασκευή καφέ είναι το AQUA Carpatica. Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό που διαθέτει αλκαλικό pH (7,9), χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα (TDS 197 mg/l), ισορροπία σε μαγνήσιο και ασβέστιο, καθώς και ελάχιστα νιτρικά και νάτριο. Αυτά τα χαρακτηριστικά του προσδίδουν καθαρή, απαλή γεύση, χωρίς ανεπιθύμητη επίγευση, επιτρέποντας στον καφέ να μιλήσει.
Πώς να φτιάξετε έναν τέλειο εσπρέσο
Τι θα χρειαστείτε:
Φρεσκοαλεσμένος καφές
Φυσικό μεταλλικό νερό (π.χ. AQUA Carpatica)
Μηχανή εσπρέσο
Βήματα:
Αλέστε τον καφέ ή χρησιμοποιήστε ήδη αλεσμένο.
Γεμίστε το portafilter της μηχανής με την κατάλληλη δόση.
Πιέστε τον καφέ σταθερά και ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε το φλιτζάνι κάτω από το portafilter.
Ξεκινήστε την εκχύλιση και αφήστε τον καφέ να ρέει.
Μόλις ολοκληρωθεί, σερβίρετε και απολαύστε έναν ισορροπημένο και αρωματικό εσπρέσο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ