1. Το άρωμα λέει πολλά
Ένα ώριμο και γλυκό πεπόνι ξεχωρίζει από τη μυρωδιά του. Όταν το πλησιάσετε στη μύτη, θα πρέπει να αναδύει ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα, ειδικά στη βάση του, εκεί όπου βρισκόταν το κοτσάνι. Αν δεν μυρίζει καθόλου, πιθανόν είναι άγουρο· αν έχει έντονη και βαριά μυρωδιά, μπορεί να έχει αρχίσει να σαπίζει.
2. Το βάρος μετράει
Πιάστε το πεπόνι στα χέρια σας και νιώστε το βάρος του. Ένα καλό πεπόνι είναι πιο βαρύ απ’ ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του, κάτι που δείχνει ότι είναι γεμάτο χυμούς, ένδειξη ωρίμανσης και γλυκύτητας.
3. Η βάση πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακή
Πιέστε ελαφρά το κάτω μέρος του πεπονιού, δηλαδή το αντίθετο άκρο από το κοτσάνι. Αν είναι πολύ σκληρό, το φρούτο είναι ακόμα άγουρο. Αν είναι υπερβολικά μαλακό ή βουλιάζει, έχει αρχίσει να χαλάει. Η ιδανική υφή είναι μια ελαφριά υποχώρηση στο άγγιγμα, δείγμα ότι το πεπόνι έχει ωριμάσει σωστά.
4. Το κοτσάνι δείχνει την ωρίμανση
Μην παραβλέπετε το κοτσάνι. Όταν είναι ξερό, αυτό είναι σημάδι ότι το πεπόνι έχει ωριμάσει πλήρως στο φυτό και έχει αποκοπεί φυσικά από το κοτσάνι του. Αν, αντίθετα, είναι πράσινο και φρέσκο, ίσως κόπηκε πρόωρα και δεν πρόλαβε να αναπτυχθεί σωστά η γεύση του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ