apati
Εμφανίζονταν ως επαγγελματίες πωλητές προϊόντων, εισέπρατταν τα χρήματα για «συμφωνίες» που έκλειναν, αλλά τα προϊόντα δεν παραδίδονταν ποτέ

Δύο Λαρισαίοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 938 ανυποψίαστους καταναλωτές από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, υποδυόμενοι τους υπεύθυνους ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εμφανίζονταν ως επαγγελματίες πωλητές προϊόντων, εισέπρατταν τα χρήματα για «συμφωνίες» που έκλειναν, αλλά τα προϊόντα δεν παραδίδονταν ποτέ. Χρησιμοποίησαν διάφορες δικαιολογίες για να καθυστερήσουν και τελικά, όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, αποσύρθηκαν από το διαδίκτυο, ωστόσο η οικονομική ζημιά για τα θύματα είχε ήδη ξεπεράσει τις 360.000 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά την δημοσιοποίηση του απολογιστικού δελτίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καταγράφηκε ότι στη Μαγνησία υπολογίζεται ότι τα «θύματα» του συγκεκριμένου e- shop ανέρχονται σε τουλάχιστον 100, σύμφωνα με τις αναφορές που έγιναν εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Πρόκειται κυρίως για καταναλωτές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δελεάστηκαν από τις πολύ προσιτές τιμές στα κινητά τελευταίας τεχνολογίας και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, έκαναν παραγγελίες, πλήρωναν μέσω πιστωτικής κάρτας και τελικά έμειναν με τα χέρια άδεια.

"Είχαν περάσει τρεις εβδομάδες που περίμενα που περίμενα με ανυπομονησία δέμα από το συγκεκριμένο e-shop, για να παραλάβω κινητό τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από απανωτές ειδοποιήσεις ότι το προϊόν δεν ήταν διαθέσιμο από τους προμηθευτές, ανέμενα την ημέρα που θα λάβω το μήνυμα ότι επιτέλους θα φτάσει στο σπίτι μου.

Επιχείρησα να επικοινωνήσω ηλεκτρονικά με τη διεύθυνση της πλατφόρμας αλλά δεν επέτρεπε την αποστολή μηνύματος πλέον. Ήταν το πρώτο καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως εγώ το αγνόησα. Θα έπρεπε να είχα μπει σε σκέψεις, αλλά δυστυχώς παρασύρθηκα. Τελικά, συνομιλώντας με έναν συμφοιτητή μου στη Λάρισα ενημερώθηκα πως το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλους και τότε συνειδητοποίησα πως πρόκειται για απάτη", επισήμανε άνθρωπος που έπεσε θύμα και τώρα κλαίει τα χρήματά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να διερευνηθεί εάν σχετίζεται με παλαιότερο e-shop σε βάρος του οποίου είχε υποβληθεί πρόστιμο από το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από καταγγελίες πελατών κι ανέστειλε τη λειτουργία του. Οι αρχές δεν αποκλείουν οι κάτοχοι να είναι οι ίδιοι και τώρα να λειτουργούσαν με διαφορετική επωνυμία, ακολουθώντας όμως την ίδια τακτική εξαπάτησης καταναλωτών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου