Νοσοκομείο
Με πολλά προβλήματα συνεχίζονται οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία

Με πολλά προβλήματα συνεχίζονται οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία παρά τις αλλαγές που άρχισαν να εφαρμόζονται εδώ και περίπου έναν μήνα.

Οι αλλαγές αυτές στο σύστημα των εφημεριών στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής δεν φαίνεται προς ώρας να φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών εξακολουθούν να υπάρχουν ατελείωτες ουρές αναμονής από ασθενείς που περιμένουν εναγωνίως να εξυπηρετηθούν.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει ότι έως το Πάσχα θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι ώρες αναμονής για την αντιμετώπιση των περιστατικών στα Επείγοντα, όμως μέχρι στιγμής η εικόνα στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι τραγική.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εργαζόμενοι σε πολλά νοσοκομεία της πρωτεύουσας αλλά και οι επίσημοι συνδικαλιστικοί τους φορείς είχαν διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή για τις αλλαγές στο σύστημα εφημεριών, αφού σημείωναν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού οι συνθήκες αντί να διευκολυνθούν θα δυσκόλευαν.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα οι αναμονές να συνεχίζουν να υπάρχουν στους διαδρόμους στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ο εκνευρισμός των ασθενών και των συγγενών να είναι στα ύψη, ενώ και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να τρέχει με μεγαλύτερους ρυθμούς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

«Παγωμένα» τα Κέντρα Υγείας

Στη «συμφόρηση» των δημόσιων νοσοκομείων πάντως φαίνεται ότι συμβάλλει και η μη διάθεση των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη ώστε να αναλάβουν την κίνηση των ασθενών που έχουν πιο ήπια προβλήματα υγείας και δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Άλλωστε όπως έχουν καταγράψει και μελέτες σχεδόν το 50% των περιστατικών που φτάνουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες επρόκειτο να ξεκινήσει πιλοτικά η εφημέρευση έως τις 10 το βράδυ δύο μεγάλων κέντρων υγείας ένα στο Μαρούσι και ένα στην Καλλιθέα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να απαλλάξουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από κάποια περιστατικά.

Όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr, παρότι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι μονάδες ήταν έτοιμες για να υποδεχθούν ασθενείς έως τις 10 το βράδυ, τελικώς το σχέδιο ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή. Να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες, εδώ και μήνες είναι έτοιμα 10 κέντρα υγείας στην Αττική προκειμένου να συνδράμουν στις εφημερίες των νοσοκομείων όπου σήμερα στενάζουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο υγείας με τους εμπλεκόμενους φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να διαπιστωθούν πιθανά κενά που μπορεί να παρουσιάζουν οι μονάδες.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη καμία επίσημη απάντηση γιατί τα κέντρα υγείας δεν ξεκινούν την εφημέρευση, παρότι ήταν έτοιμα, ώστε να μειωθούν και οι αναμονές στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

NYT για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Το ερωτικό «τρίγωνο», ο αρραβώνας με τον γιο του Τραμπ και ο διορισμός της στην Ελλάδα

Κυκλαδίτισσες: Μία έκθεση για την κακοποίηση, τη δύναμη και την αξιοπρέπεια των γυναικών στις Κυκλάδες ανά τους αιώνες

Πηγή: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metro
Τραγικό! Νεκρό ανασύρθηκε το άτομο που έπεσε στις γραμμές στον σταθμό Ακρόπολη
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη εξαιτίας ατόμου που βούτηξε στις γραμμές του Μετρό, στον σταθμό Ακρόπολη, θέλοντας να βάλει τέλος στη...
Τραγικό! Νεκρό ανασύρθηκε το άτομο που έπεσε στις γραμμές στον σταθμό Ακρόπολη
daskala
Αλήθεια γνωρίζετε ποιοι είναι οι πιο «προσοντούχοι» και παράλληλα οι πιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι στο Δημόσιο;
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών πρωταθλητής στα πτυχία και τα μεταπτυχιακά — ουραγός στους μισθούς
Αλήθεια γνωρίζετε ποιοι είναι οι πιο «προσοντούχοι» και παράλληλα οι πιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι στο Δημόσιο;
PANELLINIES
Πανελλήνιες 2025: Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην απόδοση των υποψηφίων
Η σωστή διατροφή αποτελεί κλειδί για τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη διαχείριση του άγχους στη διάρκεια των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2025: Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην απόδοση των υποψηφίων