Δώρο Χριστουγέννων
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ): Πότε θα μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς

Το Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ από τη ΔΥΠΑ αναμένεται να καταβληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με επικρατέστερη ημερομηνίες την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, ώστε η καταβολή να συμπέσει με το τακτικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσει και η προπληρωμή για το Δώρο Χριστουγέννων στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και στους δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Όσοι εκ των ως άνω έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών θα δουν τα χρήματα μετά την εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Να σημειωθεί ότι για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, θα πρέπει ο άνεργος να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2024 και μετά.

Τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων θα πιστωθούν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ δεν υπάρχει λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ.

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή από τον ΟΑΕΔ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Σε περιπτώσεις που η επιδότηση ανεργίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ξεκίνησε μετά την 1η Μαΐου 2024, ο υπολογισμός του δώρου γίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τέσσερα σημαντικά στοιχεία:

  • Κάθε μήνας επιδότησης του ανέργου από τη ΔΥΠΑ ισούται με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
  • Το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 20,39 ευρώ (πλήρη απασχόληση) και τα 15,29 ευρώ (μερική απασχόληση). Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2024 από τη ΔΥΠΑ για έναν μήνα επιδότησης διαμορφώνεται στα 61,17 ευρώ (πλήρη απασχόληση) και 45,87 ευρώ (μερική απασχόληση).
  • Το Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ που καταβάλλεται στους ανέργους του πρώην ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 25 ημερήσια επιδόματα.
  • Υπενθυμίζεται ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι της ΔΥΠΑ δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια πριν από την πληρωμή του δώρου, καθώς το ποσό μπαίνει αυτόματα στον λογαριασμό τους στο ATM.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Διήμερο με κλειστά σχολεία, καταλήψεις και μαθητικό συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη