μπριζόλα
Υπάρχει ένα απλούστατο κόλπο

Όποιο είδος μπριζόλας κι αν ψήνουμε, είτε είναι χοιρινή, είτε μοσχαρίσια, θέλουμε να είναι τραγανή εξωτερικά και τρυφερή και ζουμερή στο εσωτερικό της.

Υπάρχει ένα απλούστατο κόλπο κι αυτό είναι η μαγειρική σόδα. Ναι, η μαγειρική σόδα εκτός από τις πολλαπλές χρήσεις της στην καθαριότητα μπορεί να χρησιμεύσει και για να κάνει πιο τρυφερό το κρέας μιας μπριζόλας.

Πώς γίνεται αυτό;

Όταν η μαγειρική σόδα έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια της μπριζόλας, αυξάνει τα επίπεδα pH της. Αυτό κάνει τις ίνες του κρέατος να είναι λιγότερο σφιχτές και παράλληλα βοηθά το κρέας να κρατά περισσότερα υγρά, επομένως να είναι πιο ζουμερό. Ρίξτε, λοιπόν, λίγη σόδα πάνω στην επιφάνεια της μπριζόλας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Στη συνέχεια, βάλτε τη σε μια σακούλα που κλείνει με φερμουάρ ή σε γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Έπειτα, την ξεπλένετε να φύγει η σόδα, την ψήνετε και διαπιστώνετε αν γίνεται όντως πιο τρυφερή.

Με γιαούρτι
Ένας άλλος τρόπος για να κάνουμε πιο μαλακό το κρέας μιας μπριζόλας και να του δώσουμε επιπλέον γεύση είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Το χρησιμοποιούμε για να μαρινάρουμε το φιλέτο μας.

Με κόκκους καφέ
Τέλος, μια άλλη μέθοδος να μαλακώσουμε μια μπριζόλα είναι να τη μαρινάρουμε με κόκκους καφέ, που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

cantina.protothema.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
Στάση εργασίας στον Πειραιά για τη στήριξη διωκόμενων εκπαιδευτικών – Συγκέντρωση στα δικαστήρια
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
special education
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδικούνται στις άδειες ανατροφής: Κλήση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
mpampiniotis.jpg
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;
Η σωστή χρήση της γλώσσας δεν είναι θέμα αυστηρότητας, αλλά κατανόησης.
Απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Αϊ-Βασίλης ή Αη Βασίλης; Αποτίνω ή αποτίω φόρο τιμής; Ξέρετε ποιο είναι το σωστό;