Ξηροί καρποί
Τι μπορεί να προκαλέσει

Οι ξηροί καρποί προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγγάνιο και ριβοφλαβίνη.

Είναι επίσης πλούσιοι σε φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, παρέχοντας οφέλη όπως ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Aρνητικές επιπτώσεις

Παρά τη γενικά θετική εικόνα, ορισμένοι ξηροί καρποί μπορεί να μην είναι τόσο ιδανικοί για κατανάλωση. Τα κουκουνάρια και τα μακαντάμια αναφέρονται συχνά ως λιγότερο υγιεινές επιλογές λόγω του υψηλού λιπαρού και θερμιδικού περιεχομένου τους.

Τα αράπικα φιστίκια διαθέτουν πολλές θρεπτικές αρετές αλλά παράλληλα είναι εκτεθειμένα στην αφλατοξίνη, μια τοξική ουσία που σχετίζεται με τον καρκίνο του ήπατος. Αυτή η ουσία είναι ένα υποπροϊόν μιας μορφής μούχλας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους, κάνοντας τα φιστίκια μια επιλογή που απαιτεί προσοχή.

 Η ενημέρωση για τις διατροφικές ιδιότητες και τις πιθανές επικινδυνότητες των διάφορων ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή σνακ που συμβάλλει θετικά στη διατήρηση της υγείας σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές: Τμήματα με «θολά» επαγγελματικά δικαιώματα που συχνά αγνοούν οι υποψήφιοι
Ένας πρακτικός οδηγός για τα λιγότερο γνωστά επαγγελματικά μονοπάτια που προσφέρουν ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε οι μαθητές να κάνουν πιο...
Πανελλαδικές: Τμήματα με «θολά» επαγγελματικά δικαιώματα που συχνά αγνοούν οι υποψήφιοι
karkinos
Η σχέση των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και του καρκίνου του παχέου εντέρου στους νέους
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε άτομα κάτω των 50 ετών, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα να...
Η σχέση των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και του καρκίνου του παχέου εντέρου στους νέους