Εποχικοί πυροσβέστες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι εποχικοί πυροσβέστες ζητούν τη μετατροπή της σύμβασης εργασίας τους σε 12μηνη

Σε κατάληψη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης προχώρησαν οι εποχικοί συμβασιούχοι πυροσβέστες, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και μένουν άνεργοι, παρά το γεγονός ότι οι καταστροφές δεν είναι εποχικές, ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες. 

Οι πυροσβέστες ζητούν τη μετατροπή της σύμβασης εργασίας τους σε 12μηνη. Για τον λόγο αυτό, εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο. Μάλιστα τα συνδικάτα τους έχουν προχωρήσει σε συστάσεις προς τους συμβασιούχους να αποφευχθεί η όποια ένταση.

Οι εκατοντάδες πυροσβέστες ζητούν την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Β. Κικίλια. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές έξω από το Υπουργείο.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑΣΣΥΠ) ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας: «Μετά την απαξιωτική στάση του Υπουργείου προς το πρόσωπο των 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, η ευθύνη των όσων λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία. Ζητούμε άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο έχει τους εποχικούς πυροσβέστες σε αναμονή, εν όψει και της νέας σύμβασης που αναμένεται να προκηρυχθεί προσεχώς. Πάντως το Υπουργείο έχει ήδη αργήσει να κινητοποιηθεί, καθώς περιμένει προφανώς πρώτα να εκπνεύσουν οι συμβάσεις και μετά να συνομιλήσει με τους εργαζομένους. 

Όσο για τον ίδιο τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, ορίστηκε να έχει συνάντηση με εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών την επόμενη Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου. Για το θέμα ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Όπως είχα δεσμευθεί, μετά το τέλος της αντιπυρικής θα πραγματοποιήσω συνάντηση με τους εκπροσώπους των εποχικών-συμβασιούχων πυροσβεστών. Kαι αυτό θα κάνω την ερχόμενη Τετάρτη 6/11. Στη συνάντηση θα συζητήσουμε διεξοδικά τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, προτού προχωρήσουμε στο διαγωνισμό, στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος 36/2019, που όπως όλοι γνωρίζουν, αποτέλεσε αντικείμενο πρότασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2019».

Επίσης, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαρρέει πως από τη «δεξαμενή» των εποχικών πυροσβεστών, το 2024 προσελήφθησαν 700 δασοκομάντος και για το 2025 θα προσληφθούν άλλοι 300. Με αυτό τον τρόπο –λένε οι ίδιες πηγές– θα έχουν προσληφθεί ως δασοκομάντος 1.340 από τη «δεξαμενή» των 2.500 εποχικών πυροσβεστών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alpha bank atm
Σεισμός στις τράπεζες: «Πακέτα» στους λογαριασμούς - Τέλος στις προμήθειες συναλλαγών
Πώς θα χρεώνονται οι πελάτες από τον Φεβρουάριο και τι ισχύει για τις δωρεάν συναλλαγές στις τράπεζες
Σεισμός στις τράπεζες: «Πακέτα» στους λογαριασμούς - Τέλος στις προμήθειες συναλλαγών
Τσικνοπέμπτη σε σχολείο, σουβλάκια επάνω σε θρανίο
Τσικνοπέμπτη: «Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες» - "Πόλεμος" για τις ψησταριές στα προαύλια
Μπλόκο στην Τσικνοπέμπτη στα σχολεία ζητά Ομοσπονδία με επιστολή στην Υπουργό Παιδείας
Τσικνοπέμπτη: «Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες» - "Πόλεμος" για τις ψησταριές στα προαύλια
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2026-27 και από το έτος 2027 Νοτίου Ημισφαιρίου
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Μέχρι πότε οι αιτήσεις