Σοκ στο Αγρίνιο με τον θάνατο 28χρονου: Καταγγελίες ότι δεν βρισκόταν ΜΕΘ επί ώρες
Καταγγελίες ότι δεν βρισκόταν ΜΕΘ επί ώρες – Διακομίστηκε στην… Καλαμάτα

Οι «μαύρες τρύπες» του χαοτικού ελληνικού συστήματος υγείας αποκαλύπτονται καθημερινά με τραγικά συμβάντα. 

Αυτή τη φορά, τα παράδοξα συνέβησαν σε μεταφορά ενός 28χρονου πολυτραυματία μετά από τροχαίο στο Αγρίνιο που διακομίστηκε στην Καλαμάτα προκειμένου να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, καθώς οπουδήποτε πιο κοντά στην πόλη του δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Ένα πολυτραυματία που απαγορεύεται να μετακινηθεί τον έστειλα 3,5 ώρες στην Καλαμάτα» καταγγέλλει ο θείος του 28χρονου που πέθανε μετά από σοβαρό τροχαίο την περασμένη Δευτέρα, στο Αγρίνιο.

«Μπορεί να μην γλίτωνε, αλλά έστω και ένα στο εκατομμύριο να υπήρχε μια πιθανότητα να γλιτώσει με αυτό ήταν τελειωμένος. Ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ΜΕΘ, ούτε στην Πάτρα, ούτε στα Γιάννενα, ούτε πουθενά δεν υπήρχε» ανέφερε ο θείος του στην τηλεόραση του OPEN.

 

«Η Ελλάδα έχει καταντήσει τρικοκοσμική χώρα»

«Είναι μεγάλος, μεγαλύτερος ο πόνος μας όταν βγαίνει ο υπουργός Υγείας και λέει αναβαθμίστηκε το σύστημα υγείας. Για ποιο σύστημα υγείας μιλάει; Έχουν τα μούτρα και βγαίνουν και λένε ότι τα κάνουν τέλεια. Άμα υπήρχε αίσθηση ευθύνης και οι 300 πρέπει να παραιτηθούν, έχουν καταντήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα» ανέφερε

Τι συνέβη

Ο νεαρός Γιώργος είχε τραυματιστεί σοβαρότατα στο τροχαίο που συνέβη λίγο πριν τις 21:00 της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου. Το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε σφοδρά με ΙΧ στον κόμβο Σταδίου, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είχε μεταφερθεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Ο νεαρός δικυκλιστής εξέπνευσε την Παρασκευή (18/10), νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος οδηγός του ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε ο 28χρονος συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ έχουν παραγγελθεί και εξετάσεις. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σταυρός φαρμακείου
Πατήσια: Τραυματίστηκε 15χρονη μαθήτρια όταν πινακίδα φαρμακείου έπεσε στο κεφάλι της
Η μαθήτρια τραυματίστηκε όταν ο διαφημιστικός σταυρός του φαρμακείου έπεσε στο κεφάλι της (βίντεο)
Πατήσια: Τραυματίστηκε 15χρονη μαθήτρια όταν πινακίδα φαρμακείου έπεσε στο κεφάλι της