μακαρόνια
Γρήγορη συνταγή για χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, από 3 μόνο υλικά

 

Μόνο με έναν πλάστη και δύο υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά από το μηδέν. Στη συνέχεια σερβίρετε τα χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, από 3 μόνο υλικά. Έτσι, θα έχετε ένα απλό και ταυτόχρονα νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 100γρ. αλεύρι, συν επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λεπτοκομμένη (ή τριμμένη)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και κάντε μια λακκούβα στη μέση.
  2. Προσθέστε το αυγό μέσα στη λακκούβα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει, πασπαλίστε τα χέρια σας με αλεύρι και πλάστε την σε σχήμα μπάλας.
  4. Ζυμώστε σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Καλύψτε και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Βάλτε το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
  6. Προσθέστε την πιπεριά και τις ντομάτες στο τηγάνι με λίγο νερό. Βάλτε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες και να έχετε μια πλούσια σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε. Αφήστε την σάλτσα στην άκρη ενώ φτιάχνετε τα ζυμαρικά.
  7. Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ανοίξετε τη ζύμη όσο λεπτά μπορείτε (στοχεύστε περίπου στα 2 mm, ή στο πάχος ενός κέρματος), πασπαλίζοντάς κατά διαστήματα με αλεύρι καθώς προχωράτε.
  8. Τυλίξτε απαλά το φύλλο ζυμαρικών και χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να το κόψετε σε λωρίδες 5 mm.
  9. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε, κρατώντας μια κούπα από το νερό βρασμού.
  10. Ανακατέψτε προσεκτικά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kanakis
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
Ο Κανάκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και παραστατικές αναφορές, κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στοχευμένη «επικοινωνιακή...
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
καυσωνας
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Τα προγνωστικά μοντέλα "δείχνουν" έναν ιδιαίτερα θερμό Αύγουστο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δείτε τι δείχνουν τα σενάρια του Copernicus και πώς...
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
οσομπουκο
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού