μακαρόνια
Γρήγορη συνταγή για χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, από 3 μόνο υλικά

 

Μόνο με έναν πλάστη και δύο υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά από το μηδέν. Στη συνέχεια σερβίρετε τα χειροποίητα ζυμαρικά με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, από 3 μόνο υλικά. Έτσι, θα έχετε ένα απλό και ταυτόχρονα νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 100γρ. αλεύρι, συν επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λεπτοκομμένη (ή τριμμένη)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και κάντε μια λακκούβα στη μέση.
  2. Προσθέστε το αυγό μέσα στη λακκούβα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει, πασπαλίστε τα χέρια σας με αλεύρι και πλάστε την σε σχήμα μπάλας.
  4. Ζυμώστε σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Καλύψτε και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Βάλτε το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
  6. Προσθέστε την πιπεριά και τις ντομάτες στο τηγάνι με λίγο νερό. Βάλτε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες και να έχετε μια πλούσια σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε. Αφήστε την σάλτσα στην άκρη ενώ φτιάχνετε τα ζυμαρικά.
  7. Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ανοίξετε τη ζύμη όσο λεπτά μπορείτε (στοχεύστε περίπου στα 2 mm, ή στο πάχος ενός κέρματος), πασπαλίζοντάς κατά διαστήματα με αλεύρι καθώς προχωράτε.
  8. Τυλίξτε απαλά το φύλλο ζυμαρικών και χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να το κόψετε σε λωρίδες 5 mm.
  9. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε, κρατώντας μια κούπα από το νερό βρασμού.
  10. Ανακατέψτε προσεκτικά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική αίθουσα
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
Υποχρεωτικές δράσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια φέρνουν τους μαθητές πιο κοντά στον τόπο και την κοινωνία τους
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
εκπαιδευτικοι
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
Με αφορμή το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων στην Τρίπολη (16 Ιανουαρίου 2026)
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
istoria.jpg
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.
Όταν δεν καταλαβαίνεις τι διακυβεύεται στην «Αντιγόνη» ή στον Θουκυδίδη, δεν φταις εσύ· φταίει ο τρόπος που σου τα δίδαξαν.
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.