Thumbnail
Ryanair: Σημαντική μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για τη θερινή περίοδο

Η Ryanair μείωσε τις προοπτικές της για τις τιμές των εισιτηρίων κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν, μιλώντας για «σημαντικά χαμηλότερες» τιμές αεροπορικών εισιτηρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο ιρλανδικός οικονομικός αερομεταφορέας είδε το μέσο αεροπορικό εισιτήριο να μειώνεται κατά 15% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση (22.7.2024) της Ryanair. Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ στα 360 εκατ. ευρώ την περίοδο αυτή, από 663 εκατ. ευρώ. Προηγουμένως είδε τους ναύλους στο δεύτερο τρίμηνο να είναι «σταθεροί έως ελαφρώς αυξημένοι».

Το καλοκαίρι είναι ζωτικής σημασίας για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς είναι η περίοδος κατά την οποία βγάζουν τα περισσότερα έσοδά τους. Η σεζόν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί δύσκολη για τους αερομεταφορείς λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων, των προβλημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, των καθυστερήσεων στην παράδοση αεροσκαφών και μιας παγκόσμιας διακοπής της πληροφορικής την περασμένη εβδομάδα που ακύρωσε και καθυστέρησε χιλιάδες πτήσεις.

Ενώ οι αερομεταφορείς ανέμεναν ότι οι περιορισμοί της χωρητικότητας θα οδηγούσαν σε αύξηση των ναύλων, μέχρι στιγμής αυτοί παραμένουν χαμηλότεροι, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair, να προσφέρουν εκπτώσεις για να καλύψουν την επιπλέον χωρητικότητα θέσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary δήλωσε προηγουμένως ότι η χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναγκάζει τους ναύλους να πέσουν.

«Οι καταναλωτές είναι λίγο πιο λιτοί», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Οι άνθρωποι θέλουν να βγουν εκεί έξω, αλλά είναι λίγο πιο προσεκτικοί στο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους».

Ο επικεφαλής των οικονομικών δήλωσε ότι η Ryanair έχει την πολυτέλεια να πετάει με ελαφρώς χαμηλότερους ναύλους επειδή έχει το πλεονέκτημα του κόστους και ότι η στρατηγική του αερομεταφορέα ήταν πάντα να γεμίζει τα αεροπλάνα, «και τιμολογούμε ανάλογα».

Η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών 737 Max της Boeing Co. θα μπορούσαν να διολισθήσουν περαιτέρω, αλλά ότι υπήρξε βελτίωση στην ποιότητα και τη συχνότητα των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η κίνηση για το σύνολο του έτους προβλέπεται να αυξηθεί κατά 8% εφόσον οι παραδόσεις της Boeing δεν καθυστερήσουν περαιτέρω, δήλωσε η εταιρεία. Η Ryanair παραμένει περίπου 20 αεροπλάνα λιγότερα από το συμβόλαιό της και η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στην απόκτηση των υπόλοιπων 50 μονάδων, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρθολομαίος
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας
Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR μιλά για «εκτοπισμό» της Ρωσικής Εκκλησίας και εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας
τσίπρας
Τσίπρας: Παρουσίαση της «Ιθάκης» στο Ολύμπιον – Στο πάνελ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Η παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη αποκτά κομματικό βάθος, με τη συμμετοχή Αντώνη Σαουλίδη να προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς στη Χαριλάου...
Τσίπρας: Παρουσίαση της «Ιθάκης» στο Ολύμπιον – Στο πάνελ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
ρεύμα
Χωρίς ρεύμα σήμερα (13/01) 9 περιοχές της Αττικής – Σε ποιους δήμους θα υπάρξουν διακοπές
Προγραμματισμένες παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης την Τρίτη 13 Ιανουαρίου – Έκκληση για προσοχή από τους πολίτες
Χωρίς ρεύμα σήμερα (13/01) 9 περιοχές της Αττικής – Σε ποιους δήμους θα υπάρξουν διακοπές