Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Μία γλυκιά και δροσιστική συνταγή

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και τα παγωτά αποτελούν έναν πολύ αγαπητό τρόπο να δροσιστούμε.

Η συνταγή για παγωτό φράουλα με 3 υλικά, θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις έχουμε καθαρίσει.

Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.

Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα,  προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο που είναι παγωμένο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες.

Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinoa
Ο "καλός" υδατάνθρακας που χορταίνει και προστατεύει την καρδιά
Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, προσφέρει αίσθημα κορεσμού και ταυτόχρονα ενισχύει βασικές λειτουργίες του οργανισμού, χωρίς να στερείται...
Ο "καλός" υδατάνθρακας που χορταίνει και προστατεύει την καρδιά
kourampiedes-melomakarona.jpg
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες: Ο κρυφός κίνδυνος στην παρασκευή τους
Τα παραδοσιακά γλυκά έχουν έντονο συναισθηματικό φορτίο, όμως πέρα από τη γεύση και τα αρώματα, υπάρχει ένας λιγότερο γνωστός κίνδυνος που αξίζει την...
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες: Ο κρυφός κίνδυνος στην παρασκευή τους