Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Μία γλυκιά και δροσιστική συνταγή

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και τα παγωτά αποτελούν έναν πολύ αγαπητό τρόπο να δροσιστούμε.

Η συνταγή για παγωτό φράουλα με 3 υλικά, θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις έχουμε καθαρίσει.

Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.

Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα,  προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο που είναι παγωμένο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες.

Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fournos_mikrokimaton
Πόσο ασφαλές είναι τελικά το φαγητό που ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων;
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όταν ζεσταίνουμε το φαγητό με μικροκύματα και πόσο ασφαλής είναι αυτή η διαδικασία για την υγεία μας;
Πόσο ασφαλές είναι τελικά το φαγητό που ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων;
Πορτοκάλια
Πορτοκάλι ή μανταρίνι; Ποιο από τα δύο ενισχύει καλύτερα την άμυνα του οργανισμού
Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και οι κλημεντίνες δεν είναι απλώς γευστικά, αλλά αποτελούν φυσικές πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το...
Πορτοκάλι ή μανταρίνι; Ποιο από τα δύο ενισχύει καλύτερα την άμυνα του οργανισμού