Thumbnail
Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιρού δυστυχώς δεν είναι για όλους

Το καλοκαίρι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσουμε το αγαπημένο καρπούζι, το οποίο δυστυχώς δεν είναι για όλους.

Η αλλεργία στο καρπούζι, αν και σπάνια, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κνησμό, φούσκωμα, δύσπνοια ή ακόμη και αναφυλαξία, όπως οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες.

Εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μεταξύ 4 και 6% των παιδιών και 4% των ενηλίκων έχουν τροφική αλλεργία. Αν και οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή. Ενδέχεται να γίνετε αλλεργικοί στο καρπούζι ακόμα κι αν δεν είχατε πρόβλημα με την κατανάλωσή του για χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν και συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που δεν πρέπει να καταναλώνουν το αγαπημένο φρούτο.

Αυτοί είναι:

  • Άτομα με αλλεργία στα φρούτα
  • Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη
  • Άτομα με πεπτικά προβλήματα
  • Άτομα με νεφρική νόσο

Πηγή: newsbomb.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!