παπασταμος
Φώτο: Intime News
Στα 400μ. μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε ιστορία στο Βελιγράδι, καθώς έκανε την κούρσα της ζωής του, διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. μικτή ατομικό, κέρδισε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με το SPORT24, μέσα σε 4:10.83, όσο είναι ο εκπληκτικός χρόνος που σημείωσε, τα πέτυχε όλα: αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε ταυτόχρονα το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (4:12.50 το όριο).

Ο Δανιήλ Γιουρτζίδης έδωσε και αυτός τον καλύτερο εαυτό του και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 4:16.64.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χάρισε στην ελληνική κολύμβηση το 27ο μετάλλιό της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έκτο χρυσό. Έγινε ο 5ος Έλληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο (2008) και στα 100μ. ύπτιο (2012), τον Ανδρέα Βαζαίο στα 200μ. μικτή ατομική (2016), τον Απόστολο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο (2022) και την Αννα Ντουντουνάκη, στα 100μ. πεταλούδα (2021).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρυο
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Από τα θερμαινόμενα πατάκια μέχρι την έξυπνη μόνωση — οι πρακτικές λύσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόστος.
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Μανιτάρια
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
Τι να προσέξετε στο ψήσιμο και το σοτάρισμα ώστε να διατηρήσουν γεύση, βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
λαχανοντολμαδες
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα, οι λαχανοντολμάδες συνδυάζουν τρυφερό λάχανο, πλούσια γέμιση κιμά και ρύζι και αρωματικό αυγολέμονο.
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα