καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών

«Καμπανάκι» κινδύνου για τις περιοχές της Λάρισας και Μαγνησίας κρούει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εν αναμονή της κακοκαίριας.

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα, για Λάρισα και Μαγνησία όπου σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες. «Προσοχή σε Θεσσαλία. Στη Λάρισα και τη Μαγνησία η πρόγνωση μας δίνει σήμα για μεγάλη ποσότητα νερού. Αναμένεται σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες!» γράφει χαρακτηριστικά.

meteorologos

Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια

Συγκεκριμένα κακοκαιρία ξεκινάει από την Παρασκευή 19 Απριλίου. Αρκετές βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ θα βρέξει σίγουρα στην Αττική από το απόγευμα της Παρασκευής προς το βράδυ.

Τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

Μέχρι και χιόνια θα δούμε τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια

Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

Σήμερα Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος) που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια! Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»
Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την απώλεια της εκπαιδευτικού ΠΕ06 που υπηρετούσε στο 3ο ΓΕΛ...
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»
σούπερ μάρκετ
Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – «Φωτιά» οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα
Αυξήσεις σε κρέατα, καφέ, σοκολάτες, φρούτα και ενοίκια καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ αποκλιμάκωση σημειώθηκε σε ελαιόλαδο, φυσικό αέριο και πετρέλαιο...
Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – «Φωτιά» οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα
Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Πρεμιέρα για το 10ο διεθνές μαθητικό συνέδριο λογοτεχνίας
Αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου, με συναυλία του Γιάννη Κότσιρα, αρχίζει το 10ο διεθνές μαθητικό συνέδριο λογοτεχνίας στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Πρεμιέρα για το 10ο διεθνές μαθητικό συνέδριο λογοτεχνίας