apergia giatroi
Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Στάση Εργασίας στην Αττική από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας, κήρυξε για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Οι εργαζόμενοι στο «υπό διάλυση» ΕΣΥ, οι οποίοι σημειώνουν ότι η υφιστάμενη κατάσταση καθιστά αδύνατη την κάλυψη των απαιτήσεων που υπάρχουν στη χώρα, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην κυβέρνηση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε σκοπό να επιταχύνει και να ολοκληρώσει το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Η υπερεργασία και εξάντληση των γιατρών έχει γίνει επικίνδυνη με την λογική των υποχρεωτικών μετακινήσεων, η οποία έχει μετατραπεί σε πάγια τακτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν, κι επισημαίνουν ότι το ποσοστό υποστελέχωσης που καταγράφεται στα δημόσια νοσοκομεία είναι τρομακτικό.

Οι γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μεθοδεύει το ξεπούλημα του ΕΣΥ σε ιδιώτες και σημειώνουν ότι ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ έγινε φανερό πόσο απαραίτητος και σημαντικός ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας, η κυβέρνηση προτίμησε αναίσχυντα να ξοδεύει δημόσιο χρήμα για να ενισχύσει τις ιδιωτικές κλινικές.

Εν μέσω του χάους που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καλεί σε στάση εργασίας για την Αττική σήμερα, Πέμπτη 22 Φλεβάρη, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια, για την «υπεράσπιση του ΕΣΥ και ενάντια στις πολιτικές που το οδηγούν σε κατάρρευση».

 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των άλλων Ενώσεων και Ομοσπονδιών, διαδηλώνοντας “ενάντια στην πολιτική του κέρδους που σκοτώνει την υγεία και συνθλίβει τα δικαιώματά μας”, ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού, στα απογευματινά χειρουργεία, και για τις αποδοχές του υγειονομικού προσωπικού.

Διεκδικώντας:

•Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.

•Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

•Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. 

•Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

•Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο. 

•Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών .

•Δωρεάν υγεία για όλα το λαό!

Τονίζεται δε, ότι “Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία!”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...