giatroi
Εν μέσω του χάους που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καλεί σε στάση εργασίας για την Αττική την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια

Μετά τους αγρότες και τους φοιτητές, οι γιατροί ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την «κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και κυβερνητικά μέτρα που επιδρούν αρνητικά στους ίδιους και τους ασθενείς, τα οποία διαιωνίζονται και διαβρώνουν περαιτέρω το Σύστημα.

Οι εργαζόμενοι στο «υπό διάλυση» ΕΣΥ, οι οποίοι σημειώνουν ότι η υφιστάμενη κατάσταση καθιστά αδύνατη την κάλυψη των απαιτήσεων που υπάρχουν στη χώρα, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην κυβέρνηση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε σκοπό να επιταχύνει και να ολοκληρώσει το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

 

Η υπερεργασία και εξάντληση των γιατρών έχει γίνει επικίνδυνη με την λογική των υποχρεωτικών μετακινήσεων, η οποία έχει μετατραπεί σε πάγια τακτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν, κι επισημαίνουν ότι το ποσοστό υποστελέχωσης που καταγράφεται στα δημόσια νοσοκομεία είναι τρομακτικό.

Οι γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μεθοδεύει το ξεπούλημα του ΕΣΥ σε ιδιώτες και σημειώνουν ότι ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ έγινε φανερό πόσο απαραίτητος και σημαντικός ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας, η κυβέρνηση προτίμησε αναίσχυντα να ξοδεύει δημόσιο χρήμα για να ενισχύσει τις ιδιωτικές κλινικές.

Εν μέσω του χάους που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καλεί σε στάση εργασίας για την Αττική την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια, για την «υπεράσπιση του ΕΣΥ και ενάντια στις πολιτικές που το οδηγούν σε κατάρρευση».

Για την ίδια ημέρα καλεί σε απεργία και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των γιατρών για αυξήσεις στους μισθούς, για να μπει τέλος στις μετακινήσεις, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. «Η συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην υγεία και η αλληλεγγύη της κοινωνίας στην πράξη, είναι πολύ σημαντική για να ανακόψουμε τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης», τονίζεται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα