makaronia
Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bologn

Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bolognese (μακαρόνια με κιμά) και αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να πετύχουμε το ιταλικό πιάτο.

Σύμφωνα με την Mirror, ο σεφ Roberto Bassi αποκάλυψε πως το πρώτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ταλιατέλες ως το ζυμαρικό μας.

Έπειτα είπε ότι πολύ σημαντικό είναι και η ποσότητα λαχανικών και κρέατος που χρησιμοποιούμε για τον κιμά.

«Προσθέτουμε λάδι στο νερό όταν μαγειρεύουμε και ξεπλένουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με νερό. Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», είπε.

Άρα το κόλπο είναι να επιλέξετε ταλιατέλες, καλό κρέας και σωστή αναλογία λαχανικών.

Βήμα προς βήμα για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά:

  • Σοτάρετε τα λαχανικά της επιλογής σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το κρέας (μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμάς παραδοσιακά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κρέας αν προτιμάτε)
  • Ροδίζουμε καλά και ομοιόμορφα το κρέας (αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα)
  • Ρίξτε κρασί για να μαζέψετε την καραμελωμένη ζάχαρη στον πάτο του τηγανιού που απελευθερώνεται από το κρέας κατά το μαγείρεμα
  • Τέλος, προσθέστε το καρύκευμα της επιλογής σας μαζί με πολτό ντομάτας, νερό ή ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε το να βράσει απαλά για μερικές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νερό βρύσης: Τι μπορεί να προκαλέσει σε δέρμα και μαλλιά;
Τα δύο φαγητά που «γερνούν» το δέρμα πιο γρήγορα – Τι λέει η ειδικός
Τηγανιτά και υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα επιταχύνουν την εμφάνιση ρυτίδων και τη φθορά του κολλαγόνου, προειδοποιεί η ενδοκρινολόγος Μοντσέ Πράδος
Τα δύο φαγητά που «γερνούν» το δέρμα πιο γρήγορα – Τι λέει η ειδικός
Μαρία Καρυστιανού και Πάνος Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: «Καμία στήριξη σε κόμμα Καρυστιανού, θα ήταν καταστροφικό» (Βίντεο)
Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τον Πάνο Ρούτσι: «Από την αρχή λέμε, ούτε κόμμα, ούτε χρώματα - Δεν θα την υποστήριζα»
Πάνος Ρούτσι: «Καμία στήριξη σε κόμμα Καρυστιανού, θα ήταν καταστροφικό» (Βίντεο)
Μέλι
Ένα κουταλάκι μέλι το πρωί: Ευεργετική συνήθεια ή κρυφή παγίδα;
Οι διατροφολόγοι εξηγούν πότε το μέλι λειτουργεί σαν φυσική «ένεση ενέργειας» και πότε η υπερκατανάλωση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό
Ένα κουταλάκι μέλι το πρωί: Ευεργετική συνήθεια ή κρυφή παγίδα;