makaronia
Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bologn

Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bolognese (μακαρόνια με κιμά) και αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να πετύχουμε το ιταλικό πιάτο.

Σύμφωνα με την Mirror, ο σεφ Roberto Bassi αποκάλυψε πως το πρώτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ταλιατέλες ως το ζυμαρικό μας.

Έπειτα είπε ότι πολύ σημαντικό είναι και η ποσότητα λαχανικών και κρέατος που χρησιμοποιούμε για τον κιμά.

«Προσθέτουμε λάδι στο νερό όταν μαγειρεύουμε και ξεπλένουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με νερό. Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», είπε.

Άρα το κόλπο είναι να επιλέξετε ταλιατέλες, καλό κρέας και σωστή αναλογία λαχανικών.

Βήμα προς βήμα για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά:

  • Σοτάρετε τα λαχανικά της επιλογής σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το κρέας (μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμάς παραδοσιακά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κρέας αν προτιμάτε)
  • Ροδίζουμε καλά και ομοιόμορφα το κρέας (αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα)
  • Ρίξτε κρασί για να μαζέψετε την καραμελωμένη ζάχαρη στον πάτο του τηγανιού που απελευθερώνεται από το κρέας κατά το μαγείρεμα
  • Τέλος, προσθέστε το καρύκευμα της επιλογής σας μαζί με πολτό ντομάτας, νερό ή ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε το να βράσει απαλά για μερικές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρυο
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Από τα θερμαινόμενα πατάκια μέχρι την έξυπνη μόνωση — οι πρακτικές λύσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς μεγάλο κόστος.
Το κρυφό αξεσουάρ που κάνει τα πατώματα… ζεστά τον χειμώνα
Μανιτάρια
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
Τι να προσέξετε στο ψήσιμο και το σοτάρισμα ώστε να διατηρήσουν γεύση, βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες
Μανιτάρια στο πιάτο: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά
λαχανοντολμαδες
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα, οι λαχανοντολμάδες συνδυάζουν τρυφερό λάχανο, πλούσια γέμιση κιμά και ρύζι και αρωματικό αυγολέμονο.
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα