makaronia
Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bologn

Ενας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bolognese (μακαρόνια με κιμά) και αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να πετύχουμε το ιταλικό πιάτο.

Σύμφωνα με την Mirror, ο σεφ Roberto Bassi αποκάλυψε πως το πρώτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ταλιατέλες ως το ζυμαρικό μας.

Έπειτα είπε ότι πολύ σημαντικό είναι και η ποσότητα λαχανικών και κρέατος που χρησιμοποιούμε για τον κιμά.

«Προσθέτουμε λάδι στο νερό όταν μαγειρεύουμε και ξεπλένουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με νερό. Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», είπε.

Άρα το κόλπο είναι να επιλέξετε ταλιατέλες, καλό κρέας και σωστή αναλογία λαχανικών.

Βήμα προς βήμα για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά:

  • Σοτάρετε τα λαχανικά της επιλογής σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το κρέας (μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμάς παραδοσιακά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κρέας αν προτιμάτε)
  • Ροδίζουμε καλά και ομοιόμορφα το κρέας (αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα)
  • Ρίξτε κρασί για να μαζέψετε την καραμελωμένη ζάχαρη στον πάτο του τηγανιού που απελευθερώνεται από το κρέας κατά το μαγείρεμα
  • Τέλος, προσθέστε το καρύκευμα της επιλογής σας μαζί με πολτό ντομάτας, νερό ή ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε το να βράσει απαλά για μερικές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

beer-1320.jpg
Μπίρα χωρίς αλκοόλ: Πόσο «αλκοόλ-free» είναι πραγματικά – Μπορείς να μεθύσεις;
Η αγορά της μπίρας χωρίς αλκοόλ αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως. Πόσο αλκοόλ περιέχουν στην πραγματικότητα αυτές οι μπίρες, πώς παράγονται και τι...
Μπίρα χωρίς αλκοόλ: Πόσο «αλκοόλ-free» είναι πραγματικά – Μπορείς να μεθύσεις;
skylos
Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ταΐζετε τον σκύλο σας – Τι προτείνουν οι ειδικοί
Ποια ώρα είναι ιδανική για να τρώει ο σκύλος σας; Μάθετε πόσα γεύματα χρειάζεται ανά ηλικία, γιατί η ρουτίνα είναι σημαντική και πώς να αποφεύγετε...
Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ταΐζετε τον σκύλο σας – Τι προτείνουν οι ειδικοί
poliprizo.jpg
Προσοχή στα πολύπριζα: Οι συσκευές που ποτέ δεν πρέπει να συνδέετε — κινδυνεύετε με βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά
Πώς να χρησιμοποιείτε τα πολύπριζα με ασφάλεια
Προσοχή στα πολύπριζα: Οι συσκευές που ποτέ δεν πρέπει να συνδέετε — κινδυνεύετε με βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά