Thumbnail
Τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί επίσης  να αρχίσουν να είναι λιγότερο κοινωνικά, να μην θέλουν να δουν τους φίλους ή την οικογένειά τους ή να είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι για να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες

Ένας ειδικός σε ζητήματα που αφορούν στον εγκέφαλο επισημαίνει τρία πρώιμα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ που πρέπει να προσέξετε, συμπεριλαμβανομένου ενός που επηρεάζει τη διάθεση σας.

Ο Robert Love, ένας επιστήμονας εγκεφάλου από τις ΗΠΑμοιράστηκε τρία προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να αρχίσει να έχει άνοια. Λέει ότι η γνώση αυτών των πρώιμων συμπτωμάτων είναι σημαντική για τη γρήγορη διάγνωση και θεραπεία και μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της Αλτσχάιμερ.

Σε ένα βίντεο TikTok, εξήγησε: “Το κλειδί για να σταματήσετε ή να αποτρέψετε τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι να την αντιμετωπίσετε νωρίς ή πριν ξεκινήσει. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε το πρόγραμμα πρόληψης, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες πρόληψης της Αλτσχάιμερ και αναστροφής της απώλειας μνήμης σχετίζεται με τη νόσο».

Ο ειδικός προειδοποιεί ότι ένα σημαντικό σημάδι είναι να αφήνετε τα πράγματά σας σε περίεργα σημεία. Ανέφερε: «Δεν είναι απλώς η λάθος τοποθέτηση των πραγμάτων, αλλά η τοποθέτηση πραγμάτων σε περίεργα μέρη, π.χ. να βρείτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο ψυγείο ή το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας ή κάτι τέτοιο».

Τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί επίσης  να αρχίσουν να είναι λιγότερο κοινωνικά, να μην θέλουν να δουν τους φίλους ή την οικογένειά τους ή να είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι για να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Love, αυτό είναι ένα σημάδι “σημαντικής έγκαιρης προειδοποίησης”.

Το τελευταίο πρώιμο σύμπτωμα για εντοπισμό περιλαμβάνει αλλαγές στη διάθεσή σας. Ο Love είπε: «Η νόσος του Alzheimer δεν είναι μόνο η σκέψη. Το Alzheimer σχετίζεται επίσης με τη διάθεση». Ο νευροεπιστήμονας εξήγησε ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να «σε ξαφνιάσει» επειδή πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι θα μπορούσε να είναι σημάδι της κατάστασης που προκαλεί στο μυαλό η νόσος.

Σύμφωνα με το NHS, άλλα κοινά συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ περιλαμβάνουν:

  • απώλεια μνήμης
  • δυσκολία συγκέντρωσης
  • δυσκολία να εκτελέσετε γνωστές καθημερινές εργασίες, όπως η σύγχυση σχετικά με τη σωστή αλλαγή όταν ψωνίζετε
  • δυσκολεύεται να ακολουθήσει μια συζήτηση ή να βρει τη σωστή λέξη
  • σύγχυση σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο
  • αλλαγές διάθεσης

Αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά ήπια και μπορεί να επιδεινωθούν μόνο πολύ σταδιακά. Η κατάσταση που προκαλούν ονομάζεται συχνά «ήπια γνωστική εξασθένηση» (MCI) καθώς τα συμπτώματα δεν είναι αρκετά σοβαρά για να διαγνωστούν ως άνοια. Οι ειδικοί προτείνουν να μιλήσετε με έναν γιατρό έγκαιρα εάν ανησυχείτε για προβλήματα μνήμης ή άλλα συμπτώματα άνοιας.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του NHS όπου υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός για πολλές πτυχές της πάθησης.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!
«Αυτή είναι η “αναβάθμιση” της εκπαίδευσης που νομοθετούν , με συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων, με κόφτες που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας»
Σχολεία: Συγχωνεύσεις τμημάτων που φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες!