φουρνος
Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας μέσα σε δευτερόλεπτα με ένα φυσικό υλικό

Ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Ευτυχώς υπάρχει ένας φυσικός και εύκολος τρόπος για να κάνετε τον φούρνο σας, σαν καινούργιο μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ακριβά χημικά καθαριστικά προϊόντα.

Η χρήστης @naziaxhome, μια γκουρού του καθαρισμού στο TikTok, μοιράζεται μια οικονομική και αποτελεσματική μέθοδο για να καθαρίσετε τον φούρνο σας χρησιμοποιώντας λεμόνι.

Σε ένα σύντομο βίντεο διάρκειας 21 δευτερολέπτων, η Nazia απέδειξε ότι η χρήση ενός λεμονιού, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με άλλες μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν για τον καθαρισμό του φούρνου σας.

Στην αρχή του βίντεο της, η Nazia ρίχνει μερικά κομμένα λεμόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζει σε βραστό νερό, προτού τα βάλει όλα στο φούρνο. Στη συνέχεια, τοποθετεί το σκεύος στον φούρνο και τον θερμαίνει στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Ο ατμός που δημιουργείται από το ψήσιμο των λεμονιών θα βοηθήσει στη διάλυση της βρωμιάς και του λίπους στον φούρνο.

Μετά από 30 λεπτά, η Nazia βγάζει το σκεύος από τον φούρνο και αφήνει τον φούρνο να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, αφαιρεί τα ράφια του φούρνου και τα καθαρίζει με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα.

Για να καθαρίσει το εσωτερικό του φούρνου, η Nazia παίρνει άλλο μισό λεμόνι και προσθέτει λίγη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα δημιουργήσει αφρό στο λεμόνι, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό στη διάλυση της βρωμιάς. Η Nazia τρίβει με το λεμόνι όλο το εσωτερικό του φούρνου, όπως και το τζάμι της πόρτας. Στη συνέχεια, σκουπίζει με ένα καθαρό πανί.

Η Nazia λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, ακόμα κι αν ο φούρνος σας είναι πολύ βρώμικος. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου επαίνεσαν το κόλπο της Nazia, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν επιφυλακτικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eurovision-2024-malmo-arena
Eurovision 2024: Σφοδρές αντιδράσεις για τη Γάζα - Η Γαλλία διέκοψε την πρόβα και έστειλε μήνυμα για τη Γάζα
Λογοκρισία και αντιδράσεις για την σφαγή στην Παλαιστίνη - Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Μάλμε, μετά και τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον...
Eurovision 2024: Σφοδρές αντιδράσεις για τη Γάζα - Η Γαλλία διέκοψε την πρόβα και έστειλε μήνυμα για τη Γάζα