απαγωγή Ανάβυσσος
Ανάβυσσος: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τη στιγμή που ο 29χρονος κατάφερε να διαφύγει από τους απαγωγείς του- Πώς έγινε η αρπαγή του προγραμματιστή

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες του 29χρονου προγραμματιστή, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας και αρπαγής στην λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου.

Το περιστατικό συνέβη στην Ανάβυσσο το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τουλάχιστον δύο άτομα ακινητοποίησαν τον νεαρό προφασιζόμενοι πως είναι αστυνομικοί. Στη συνέχεια τον έδεσαν με χειροπέδες και τον μετέφεραν με το αυτοκίνητό του σε δασώδη περιοχή. Εκεί τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ άλλου οχήματος, μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή όπου και τον λήστεψαν

Οι δράστες πήραν από τον 29χρονο δύο κινητά, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του, αλλά και τραπεζικές κάρτες, αφότου τον ανάγκασαν να τους δώσει τους κωδικούς πρόσβασης.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι απαγωγείς των ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, από όπου έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 3.000 ευρώ.

Η «οδύσσεια» του νεαρού δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, τον έδεσαν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, ψέκασαν το όχημα με χλωρίνη και απομακρύνθηκαν.

Το θύμα κατάφερε να λυθεί και κινήθηκε προς βενζινάδικο επί της Λεωφόρου Αναβύσσου για να ζητήσει βοήθεια.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ ο 29χρονος επέστρεφε σπίτι του μετά από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στην Ανάβυσσο. Στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου ένα αυτοκίνητο του έκλεισε τον δρόμο, με τους κακοποιούς να παριστάνουν αρχικά τους αστυνομικούς.

Οι δύο κουκουλοφόροι, με καταγωγή από τη Μολδαβία, άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου, μπήκαν μέσα και τον οδήγησαν λίγα μέτρα μακριά σε δασώδη περιοχή. Του πέρασαν μονωτική ταινία σε χέρια, πόδια και κεφάλι, τον έδεσαν με χειροπέδες στο τιμόνι του αυτοκινήτου, τον φίμωσαν και τον ψέκασαν με χλωρίνη. Πριν διαφύγουν, του άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, κάρτες τραπεζών αλλά και τα κλειδιά του γραφείου του στους Αμπελόκηπους.

Μάλιστα τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο.

«Ταυτοποιείται και ο δεύτερος δράστης. (…) Η Άμεση Δράση έκανε τσακωτό τον Μολδαβό. 10 μέτρα πιο κάτω ήταν ο συνεργός του, ο οποίος εμβόλισε περιπολικό και μοτοσυκλέτα της αστυνομίας. Έχει ανέβει στον όροφο της ΓΑΔΑ που έπρεπε να ανέβει και ανακρίνεται», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Προκαλεί εντύπωση η επιλογή του στόχου, η σχέση με το κρυπτονόμισμα. Δε συνηθίζεται», τόνισε από τη μεριά του ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα