Υποκλοπές: Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο – Ποινική αναβάθμιση της έρευνας
Τι ζητά με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου - Οι λόγοι της αναβάθμισης

Αλλάζει χέρια η έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία χειρίζεται ως σήμερα τις σχετικές έρευνες ζητά να διαβιβαστούν στον Άρειο Πάγο οι σχετικές δικογραφίες, προκειμένου η έρευνα να διενεργηθεί στο εξής από αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου τον κ. Αχιλλέα Ζήση.

Όπως σημειώνει στην παραγγελία της η κ. Αδειλίνη, πρόκειται για υπόθεση «μείζονος σημασίας» και λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της «υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων». Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα για τις παρακολουθήσεις έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Τι αναφέρει η παραγγελία:

«Προς Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση.

Από τον Απρίλιο του 2022 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, η οποία ακόμα δεν έχει περατωθεί.Επειδή η υπόθεση αυτή α) είναι εξαιρετικής φύσης και μείζονος σημασίας και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας και β)από την καθυστέρηση περάτωσης της πέραν των σχετικών για το θέμα αυτό καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων, παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ να διενεργήσετε προσωπικά προκαταρκτική εξέταση στην οποία να ενσωματώσετε και το αποδεικτικό υλικό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί και να μας υποβάλετε τη σχετική δικογραφία με αιτιολογημένο πόρισμα σας.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία Εφετών,προς τις οποίες κοινοποιείται η παραγγελία μας αυτή, πρέπει από τη λήψη της, να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια και να μας διαβιβάσουν άμεσα,ήτοι εντός της σήμερον, η μεν πρώτη Υπηρεσία τις σχετικές με το θέμα δικογραφίες(ήτοι τη δικογραφία που σχηματίστηκε στις 15-11-2022 μετά το συσχετισμό όλων των σχετικών με την υπόθεση δικογραφιών ΑΑ2022/23, καθώς και όσες άλλες συσχετίστηκαν στη συνέχεια με αυτήν-ΑΑ2022/1124, ΑΑ2022/1101,Ε2022/4518, Ε2023/1670 αμφότερες δε κάθε έγγραφο, πόρισμα κλπ στοιχεία που ανάγονται στο ίδιο θένα και περιέρχονται σ' αυτές.

Αθήνα 23-10-2023.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα