Τα πιο ζουμερά μάφιν

Μία εύκολη και υγιεινή συνταγή για να λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σύμφωνα με τον gastronomo.gr, τα μάφιν είναι πολύ καλά, όταν κάποιος κάνει διατροφή γιατί μπορεί να ελέγξει ευκολά την ποσότητα που τρώει.

Υλικά

  • 100 γρ. μαργαρίνη soft (δηλαδή αυτή που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί), light
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κάψουλα βανιλίνης
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα πολτοποιημένες μπανάνες
  • 1/3 κούπας ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κούπα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μπορούμε και να τα παραλείψουμε)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
  4. Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber