ταξιδι
Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ταξίδια στο εξωτερικό

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι απαραίτητα για να ξεφεύγουμε από τους ρυθμούς της πραγματικότητας, αλλά και να γνωρίζουμε νέους πολιτισμούς.

Μάλιστα, το φθινόπωρο είναι ιδανικό για ταξίδια στο εξωτερικό, πριν αρχίσει το κρύο και μετά από την τουριστική σεζόν. Υπάρχουν τέσσερις προορισμοί, οι οποίοι αξίζει να τους γυρίσετε με τα πόδια και να κάνετε ατελείωτες βόλτες στα στενά τους.

Βαρκελώνη

βαρκελωνη

Μία ευρωπαϊκή πόλη γεμάτη ιστορία, αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και μοναδικές γεύσεις. Η Βαρκελώνη αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό. Μάλιστα, όσο ο καιρός είναι καλός, μπορούμε ακόμα και να απολαύσουμε το μπάνιο στις παραλίες της.

Τα αξιοθέατα της πόλης, που έχει «υπογράψει» αρχιτεκτονικά ο Γκαουντί θα σας συνεπάρουν, ενώ η κεντρική αγορά και η πολύβουη Ράμπλα, ο πεζόδρομος που συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στη θάλασσα είναι «άχαστη» εμπειρία.

Βενετία

βενετια

Palazzo Ducale, Πύργος του Ρολογιού, Canal Grande, Basilica di San Marco, Γέφυρα των Στεναγµών, Ponte di Rialto. Η γοητευτική Βενετία, σίγουρα, προσφέρει εντυπωσιακά αξιοθέατα και μοναδικές εμπειρίες σε ένα ανεπανάληπτο «σκηνικό».

Χτισμένη πάνω σε εκατοντάδες νησίδες, που ενώνονται με 400 γέφυρες, η Βενετία είναι μία πόλη ξεχωριστή που δύσκολα θα συναντήσουμε όμοια της. Η Βασίλισσα της Αδριατικής, όπως αναφέρεται, η Βενετία αποτέλεσε ένα σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο ανά τους αιώνες και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτούμε, φέτος το φθινόπωρο.

Λισαβόνα

λισαβονα

Είναι μια καλή εποχή για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μάλιστα περπατώντας, αρκεί να έχουμε μαζί μας άνετα παπούτσια. Το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας έχει χτιστεί πάνω σε επτά λόφους, κατά μήκος του ποταμού Τάγου.

Το εμπορικό της τμήμα είναι η Μπάισα, η Κάτω Πόλη και βρίσκεται μεταξύ του της Αλφάμα και της Μπάιρου Άλτου και Εστρέλα, της Άνω Πόλη. Τα στενά, ανηφορικά και ελικοειδή δρομάκια, τα πανέμορφα κτήρια, τα μουσεία, οι εκκλησίες και όλα τα αξιοθέατα της πόλης μπορούν να μαγέψουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη, που θα θελήσει σίγουρα να γυρίσει και να την ξαναδεί.

Δανία - Ώρχους

ορχουσ

Αυτόν φθινόπωρο, έφτασε η ώρα της δεύτερης πόλης της Δανίας να βγει από τη σκιά της Κοπεγχάγης. Η πόλη με τα κανάλια, το Ώρχους, έχει πολλά χαρακτηριστικά που έλκουν μια μεγάλη κατηγορία τουριστών: Είναι ασφαλής, δεν έχει πολυκοσμία και συνεννοείσαι πολύ εύκολα αν μιλάς Αγγλικά. Το Ώρχους έχει γίνει επίσης προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού, μιας και ο «οδηγός» της Michelin άρχισε να βαθμολογεί τα εστιατόρια της πόλης την περασμένη χρονιά και αρκετά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Frederikshoj του Wassim Hallal, έλαβαν αστέρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis-mitsotakis
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
Η εποχή που αντί για δάσκαλους τα παιδιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία θα κάνουν ...τηλεμαθήματα μπροστά από μια οθόνη, φαίνεται πως...
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
εξετασεις
Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά - Αύριο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
Πώς θα γίνει η κλήρωση και πως οι εξετάσεις - Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις - Ποιες οι προθεσμίες εγγραφής
Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά - Αύριο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
πιερρακακης
Πανελλήνιες 2024: Η "ήπια" αύξηση των εισακτέων περιείχε μπόλικη...κοπτοραπτική!
Παρά την κοπτοραπτική το υπουργείο Παιδείας αύξησε μόνο κατά 277 τις θέσεις για τους εισακτέους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2024: Η "ήπια" αύξηση των εισακτέων περιείχε μπόλικη...κοπτοραπτική!