x-twitter
Οι χρήστες του X θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, δήλωσε ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το X σκοπεύει να χρεώνει τους χρήστες με μια «μικρή μηνιαία πληρωμή» για την αντιμετώπιση των bots στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η συνδρομή είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots. Ο Μασκ, στον οποίο ανήκουν και οι Tesla και SpaceX, δήλωσε πως «κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση της πλατφόρμας».

Σύμφωνα με το BBC, για την ώρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα αυθόρμητο σχόλιο ή την αποκάλυψη των σχεδίων του δισεκατομμυριούχου που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Εδώ και καιρό ο Μασκ έχει πει ότι η λύση για την απαλλαγή από τα τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς είναι η χρέωση για την επαλήθευση των λογαριασμών.

«Ένα μικρό χρηματικό ποσό»

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα (μεγαλύτερες δημοσιεύσεις και αυξημένη προβολή) στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία ονομάζεται X Premium.

«Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί, είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια (6,50 λίρες) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι εξετάζει τώρα φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες. «Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε λοιπόν να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό», δήλωσε.

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots», πρόσθεσε ο κ. Musk. Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι βάζοντας συνδρομή για όλους στο X πιθανόν να κοστίσει στην πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των διαφημιστικών εσόδων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά