x-twitter
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι χρήστες του X θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, δήλωσε ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το X σκοπεύει να χρεώνει τους χρήστες με μια «μικρή μηνιαία πληρωμή» για την αντιμετώπιση των bots στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η συνδρομή είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots. Ο Μασκ, στον οποίο ανήκουν και οι Tesla και SpaceX, δήλωσε πως «κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση της πλατφόρμας».

Σύμφωνα με το BBC, για την ώρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα αυθόρμητο σχόλιο ή την αποκάλυψη των σχεδίων του δισεκατομμυριούχου που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Εδώ και καιρό ο Μασκ έχει πει ότι η λύση για την απαλλαγή από τα τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς είναι η χρέωση για την επαλήθευση των λογαριασμών.

«Ένα μικρό χρηματικό ποσό»

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα (μεγαλύτερες δημοσιεύσεις και αυξημένη προβολή) στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία ονομάζεται X Premium.

«Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί, είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια (6,50 λίρες) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι εξετάζει τώρα φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες. «Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε λοιπόν να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό», δήλωσε.

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots», πρόσθεσε ο κ. Musk. Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι βάζοντας συνδρομή για όλους στο X πιθανόν να κοστίσει στην πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των διαφημιστικών εσόδων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητής Χρίστος Ντούμας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τελετή αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Το δάκρυ της παιδείας
Το παιδί δεν είναι μόνο ύλη και σώμα αλλά και ψυχή. Πολλές φορές συγκαλύπτεται η βαθιά ροπή και ανησυχία της ψυχής του να βρει την αλήθεια και το...
Το δάκρυ της παιδείας
Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Η ομιλία Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θυμώνω με την ακρίβεια, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»
Το μήνυμα Μητσοτάκη στο 16ο συνέδριο της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα και όσους «ήθελαν να κλείσουν τις τράπεζες»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θυμώνω με την ακρίβεια, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»