x-twitter
Οι χρήστες του X θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, δήλωσε ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το X σκοπεύει να χρεώνει τους χρήστες με μια «μικρή μηνιαία πληρωμή» για την αντιμετώπιση των bots στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η συνδρομή είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots. Ο Μασκ, στον οποίο ανήκουν και οι Tesla και SpaceX, δήλωσε πως «κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση της πλατφόρμας».

Σύμφωνα με το BBC, για την ώρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα αυθόρμητο σχόλιο ή την αποκάλυψη των σχεδίων του δισεκατομμυριούχου που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Εδώ και καιρό ο Μασκ έχει πει ότι η λύση για την απαλλαγή από τα τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς είναι η χρέωση για την επαλήθευση των λογαριασμών.

«Ένα μικρό χρηματικό ποσό»

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα (μεγαλύτερες δημοσιεύσεις και αυξημένη προβολή) στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία ονομάζεται X Premium.

«Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί, είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια (6,50 λίρες) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι εξετάζει τώρα φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες. «Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε λοιπόν να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό», δήλωσε.

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots», πρόσθεσε ο κ. Musk. Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι βάζοντας συνδρομή για όλους στο X πιθανόν να κοστίσει στην πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των διαφημιστικών εσόδων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο Παιδείας
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: 1,28 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία δίνει το ΙΕΠ
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών 2025-2026: Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και τι πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: 1,28 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία δίνει το ΙΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Σοφία Ζαχαράκη: «Όταν χάνεται ένα παιδί, τα λόγια είναι φτωχά» – Τι δηλώνει για τη στελέχωση και τις ενέργειες του σχολείου
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Η στιγμή που το ΕΚΑΒ φθάνει στο σχολείο που πνίγηκε η 13χρονη
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο
Βίντεο καταγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Σε σοκ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της άτυχης μαθήτριας
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο
σχολειο
Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο Ωνάσειου Σχολείου στην Καλλιθέα
Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, κατηγοριοποίηση σχολείων και υποβάθμιση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας
Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο Ωνάσειου Σχολείου στην Καλλιθέα