x-twitter
Οι χρήστες του X θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, δήλωσε ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι το X σκοπεύει να χρεώνει τους χρήστες με μια «μικρή μηνιαία πληρωμή» για την αντιμετώπιση των bots στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι η συνδρομή είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των bots. Ο Μασκ, στον οποίο ανήκουν και οι Tesla και SpaceX, δήλωσε πως «κινούμαστε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση της πλατφόρμας».

Σύμφωνα με το BBC, για την ώρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα αυθόρμητο σχόλιο ή την αποκάλυψη των σχεδίων του δισεκατομμυριούχου που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Εδώ και καιρό ο Μασκ έχει πει ότι η λύση για την απαλλαγή από τα τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς είναι η χρέωση για την επαλήθευση των λογαριασμών.

«Ένα μικρό χρηματικό ποσό»

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα (μεγαλύτερες δημοσιεύσεις και αυξημένη προβολή) στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία ονομάζεται X Premium.

«Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας» για να φτιαχτεί, είπε. «Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω και μερικά δολάρια, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό».

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια (6,50 λίρες) τον μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο συνδρομητής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι εξετάζει τώρα φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες. «Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμολόγηση. Θέλουμε λοιπόν να είναι μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό», δήλωσε.

«Αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα απέναντι σε τεράστιες στρατιές bots», πρόσθεσε ο κ. Musk. Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι βάζοντας συνδρομή για όλους στο X πιθανόν να κοστίσει στην πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των διαφημιστικών εσόδων, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekklisia.jpg
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα
Η ιστορία του στυγερού εγκλήματος που έμεινε στην ιστορία ως η «συνωμοσία των Πάτσι»
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα