Καρδιά
Τα 5 συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο κατ' επέκταση μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπάρχουν ελαφριά συμπτώματά της στο δέρμα, τα πόδια και τη γλώσσα που μπορούν να προειδοποιήσουν κάποιον.

Πόδια

Εάν έχετε συχνά μουδιάσματα στα πόδια και τις πατούσες αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα ανεβασμένης χοληστερίνης. Αυτό δείχνει ότι έχει αρχίσει η δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες σας και σε άλλα αιμοφόρα αγγεία. Τα προβλήματα της ροής του αίματος μπορούν να εμποδίσουν το αίμα που είναι πλούσιο σε οξυγόνο να φτάσει στα χέρια και τα πόδια, προκαλώντας δυσφορία και μια περίεργη αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Οι κράμπες, οι πληγές που δεν επουλώνονται και τα παγωμένα πόδια είναι περαιτέρω ενδείξεις της πάθησης.

Νύχια

Οι αρτηρίες σας στενεύουν από αυτή τη συσσώρευση πλάκας και θα μπορούσαν να φράξουν εντελώς. Η ροή του αίματος σε διάφορες περιοχές του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας, περιορίζεται όταν η υψηλή χοληστερόλη στενεύει ή φράζει τις αρτηρίες σας. Έτσι τα νύχια μπορεί να αναπτύξουν από κάτω μαύρες γραμμές. Σύμφωνα με το MedlinePlus, πρόκειται για μικροσκοπικές κόκκινες και κοκκινοκαφέ γραμμές, που ακολουθούν την ανάπτυξη των νυχιών.

Αρτηρίες

Οι περιπτώσεις εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου είναι δύο επιπλέον σοβαρά ζητήματα που μπορεί να υποδηλώνουν συσσώρευση πλάκας. Ένα έμφραγμα μπορεί να προκληθεί από μια βουλωμένη αρτηρία που οδηγεί στην καρδιά. Μια φραγμένη εγκεφαλική αρτηρία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη μέχρι να συμβεί μία από αυτές τις δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις.

Μάτια

Τα μάτια είναι ένα άλλο μέρος του σώματος που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα η υψηλή χοληστερίνη. Τα ξανθελάσματα, τα οποία είναι εναποθέσεις λίπους που μπορούν να αναπτυχθούν στα βλέφαρα και έχουν κίτρινο χρώμα, μπορούν να προκληθούν από την υψηλή χοληστείνη.

Γλώσσα

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνη μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο στη γλώσσα. Όταν τα θηλώματα, τα οποία είναι τα μικρά εξογκώματα στην επιφάνεια της γλώσσας, διαστέλλονται και αλλάζουν χρώμα, μπορεί να αναπτυχθεί η κατάσταση που είναι γνωστή ως «τριχωτή» γλώσσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο.
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας
Εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή έως το Καστελόριζο συλλέγουν και στέλνουν στους συναδέλφους τους ό,τι χρειάζονται για να μπορέσει το κουδούνι να...
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας