Καρδιά
Τα 5 συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο κατ' επέκταση μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπάρχουν ελαφριά συμπτώματά της στο δέρμα, τα πόδια και τη γλώσσα που μπορούν να προειδοποιήσουν κάποιον.

Πόδια

Εάν έχετε συχνά μουδιάσματα στα πόδια και τις πατούσες αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα ανεβασμένης χοληστερίνης. Αυτό δείχνει ότι έχει αρχίσει η δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες σας και σε άλλα αιμοφόρα αγγεία. Τα προβλήματα της ροής του αίματος μπορούν να εμποδίσουν το αίμα που είναι πλούσιο σε οξυγόνο να φτάσει στα χέρια και τα πόδια, προκαλώντας δυσφορία και μια περίεργη αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Οι κράμπες, οι πληγές που δεν επουλώνονται και τα παγωμένα πόδια είναι περαιτέρω ενδείξεις της πάθησης.

Νύχια

Οι αρτηρίες σας στενεύουν από αυτή τη συσσώρευση πλάκας και θα μπορούσαν να φράξουν εντελώς. Η ροή του αίματος σε διάφορες περιοχές του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας, περιορίζεται όταν η υψηλή χοληστερόλη στενεύει ή φράζει τις αρτηρίες σας. Έτσι τα νύχια μπορεί να αναπτύξουν από κάτω μαύρες γραμμές. Σύμφωνα με το MedlinePlus, πρόκειται για μικροσκοπικές κόκκινες και κοκκινοκαφέ γραμμές, που ακολουθούν την ανάπτυξη των νυχιών.

Αρτηρίες

Οι περιπτώσεις εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου είναι δύο επιπλέον σοβαρά ζητήματα που μπορεί να υποδηλώνουν συσσώρευση πλάκας. Ένα έμφραγμα μπορεί να προκληθεί από μια βουλωμένη αρτηρία που οδηγεί στην καρδιά. Μια φραγμένη εγκεφαλική αρτηρία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη μέχρι να συμβεί μία από αυτές τις δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις.

Μάτια

Τα μάτια είναι ένα άλλο μέρος του σώματος που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα η υψηλή χοληστερίνη. Τα ξανθελάσματα, τα οποία είναι εναποθέσεις λίπους που μπορούν να αναπτυχθούν στα βλέφαρα και έχουν κίτρινο χρώμα, μπορούν να προκληθούν από την υψηλή χοληστείνη.

Γλώσσα

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνη μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο στη γλώσσα. Όταν τα θηλώματα, τα οποία είναι τα μικρά εξογκώματα στην επιφάνεια της γλώσσας, διαστέλλονται και αλλάζουν χρώμα, μπορεί να αναπτυχθεί η κατάσταση που είναι γνωστή ως «τριχωτή» γλώσσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...