Καρδιακή προσβολή: 7 στις 10 γυναίκες νιώθουν αυτό έναν μήνα πριν από έμφραγμα
Καρδιακή προσβολή: 7 στις 10 γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται ανεξήγητη κόπωση περίπου 1 μήνα νωρίτερα

Μπορεί να πιστεύετε ότι όλες οι καρδιακές προσβολές εκδηλώνονται με πόνο στο στήθος, ή δυσφορία στο αριστερό σας χέρι, ωστόσο μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όχι μόνο αυτά τα συμπτώματα δεν είναι χαρακτηριστικά για όλους τους ασθενείς, αλλά ότι οι γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα στην καρδιακή προσβολή από τους άνδρες.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα προειδοποιητικά σημάδια μπορούν να εμφανιστούν εβδομάδες πριν από το πραγματικό καρδιακό συμβάν.

 Μεγάλη έρευνα από την American Heart Association (AHA) σχετικά με την καρδιακή προσβολή σε γυναίκες έδειξε, ότι το 71% των γυναικών που παθαίνει καρδιακή προσβολή νιώθει το ίδιο πρώιμο σύμπτωμα έναν μήνα νωρίτερα!

Η καρδιολόγος δρ. Leslie Cho, εξηγεί ότι εάν η κόπωσή σας είναι κάτι καινούργιο ή έντονο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με την δρ. Cho:

-εάν νιώθετε εξάντληση μετά από μια συνήθη σωματική εργασία

-εάν αισθάνεστε κόπωση ακόμα και σε κατάσταση ανάπαυσης
-εάν κάτι τόσο απλό όσο το στρώσετε το κρεβάτι σας εξαντλεί,

τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Δεν είναι μόνο η ανεξήγητη κόπωση που μπορεί να σηματοδοτήσει καρδιακή προσβολή. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αυτή είναι μια άλλη αιτία ανησυχίας. Σύμφωνα με την έρευνα της AHA, σχεδόν οι μισές (48%) γυναίκες, που επέζησαν από καρδιακή προσβολή, δήλωσαν ότι είχαν διαταραχή ύπνου έως και έναν μήνα πριν από το συμβάν.

Γι’ αυτό η δρ. Cho αναφέρει ότι εάν αισθάνεστε μεγάλη κόπωση, αλλά αντιμετωπίζετε επίσης διαταραχή ύπνου, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πρώιμος δείκτης καρδιακής προσβολής.

Λιγότερες από 1 στις 3 γυναίκες εμφάνισαν πόνο στο στήθος, όταν έπαθαν καρδιακή προσβολή.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 31% των γυναικών βίωσαν αυτό που θεωρείται το πιο κλασικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής: ο πόνος στο στήθος. Μάλιστα, το 43% δεν ανέφερε καθόλου πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια των καρδιακών προσβολών τους.

Το πιο κοινό σύμπτωμα μεταξύ των γυναικών που πάσχουν από καρδιακή προσβολή είναι η δύσπνοια
Αν και η ανεξήγητη κόπωση είναι το πιο κοινό πρώιμο σημάδι, σύμφωνα με την έρευνα της AHA, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν δύσπνοια σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, μόλις αρχίσει η καρδιακή προσβολή τους. Το 58% των ερωτηθέντων απάντησε την δύσπνοια ως το βασικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής, ενώ το 42% ένιωσε το ίδιο τις εβδομάδες πριν από το συμβάν.

Γι’ αυτό η AHA αναφέρει, ότι εάν αντιμετωπίζετε δύσπνοια, με ή χωρίς πόνο στο στήθος, θα πρέπει να καλέσετε το 166 και να κατευθυνθείτε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα