timelapse για φωτιές
Ορατές από το διάστημα οι φωτιές στην Ελλάδα - Εφιαλτικά πλάνα από δορυφόρο

Τρόμο προκαλεί το 24ωρο timelapse που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων, που κατέγραψε τις φωτιές που μαστίζουν την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Κακοί σύμμαχοι ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και τρεις ημέρες στην Ελλάδα, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές τόσο στη Σαρωνίδα όσο και στο Λουτράκι, τα Δερβενοχώρια και στη συνέχεια στη Νέα Πέραμο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που, όπως λένε, υποστηρίζει τη διαχείρισή τους.

Σε ένα tweet που ανέβασε, παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και την Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών (09:10 στις 17 Ιουνίου - 09:00 UTC στις 18 Ιουνίου).

Η φωτιά στη Σαρωνίδα ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο Λουτράκι και στη συνέχεια στα Δερβενοχώρια, που άφησαν πίσω της δεκάδες στρέμματα καμμένης γης.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, αρχικά διακρίνεται ο καπνός από την φωτιά στη Σαρωνίδα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, και στη συνέχεια, τις δύο πυρκαγιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Καθώς πέφτει η νύχτα, εξακολουθεί να διακρίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, είναι ξανά ορατός και ο καπνός που φτάνει μέχρι την Κρήτη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα