seismos
Όλα όσα ανέφερε ο Βασίλης Καραστάθης για τους σεισμούς

Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης μίλησε στο Open για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στον Κορινθιακό, αλλά και για τον χθεσινό σεισμό στη Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραστάθης, από τις 13 Μαΐου καταγράφεται μια έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου, με συγκέντρωση πολλών μικρών σεισμών της τάξης των 2 Ρίχτερ το πολύ, και συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί 60 σεισμοί, εκ των οποίων οι 15 πάνω από 2 Ρίχτερ.

«Το μόνο που μας προβληματίζει σε αυτήν την περιοχή είναι ότι είναι σε μια ζώνη με μεγάλο δυναμικό, έχει δηλαδή σεισμικές ενεργές ζώνες πολύ μεγάλες, οι οποίες μπορούν να δώσουν ισχυρούς σεισμούς.

Από τη στιγμή που απλώς υπάρχει μια διέγερση, αυτό δε λέει κάτι από μόνο του, αλλά η περιοχή είναι τέτοια που δεν μπορείς να βάζεις στοιχήματα. Από εκεί και πέρα, τέτοιες ακολουθίες μικροσεισμικές που δεν κατέληξαν σε τέτοιους ισχυρότερους σεισμούς είναι αρκετές στον Κορινθιακό.

Το 2011 ξανά είχαμε μια περίπτωση που για πολλούς μήνες ήταν μικροσεισμοί, της τάξης αυτής και λίγο μεγαλύτερης. Δεν κατέληξε κάπου, ο κόσμος είχε πάλι ανησυχήσει και δεν έγινε τίποτα. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι ότι ο Κορινθιακός είναι γνωστός για τη σεισμικότητά του, έχει μεγάλες ζώνες, το ρήγμα του Ξυλοκάστρου για παράδειγμα,».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «Αν η ακολουθία ήταν σε κάποιο άλλο σημείο του ελλαδικού χώρου, δε θα είχαμε ασχοληθεί καν».

Για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, επεσήμανε πως η πλούσια μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, ενώ πριν τον σεισμό είχε προηγηθεί και μία έντονη προσεισμική ακολουθία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα