μητερα 4 παιδιών
"Μας είπαν ότι επρόκειτο για τυπικό χειρουργείο και ξαφνικά μου είπαν ότι ήταν νεκρή. Έχασα τη γη κάτω από τα ποδια μου"

Στη Δικαιοσύνη έχει προσφύγει η οικογένεια της 43χρονης Διονυσίας η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από επέμβαση αφαίρεσης ινομυωμάτων.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών έκανε το χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική στις 17 Φεβρουαρίου 2022. "Μας είπαν ότι επρόκειτο για τυπικό χειρουργείο και ξαφνικά μου είπαν ότι ήταν νεκρή. Έχασα τη γη κάτω από τα ποδια μου" δήλωσε ο σύζυγός της.

Όπως είπε ο 48χρονος, μιλώντας στο STAR, έναν μήνα νωρίτερα η σύντροφός του είχε αιμορραγία. Τότε, πήγε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου της έκαναν μετάγγιση γιατί είχε χάσει πολύ αίμα και από τις εξετάσεις δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα.

Έναν μήνα μετά κάνει την επέμβαση στην ιδιωτική κλινική, με τη γιατρό να του λέει ότι όλα πήγαν καλά. Ωστόσο, η 43χρονη είχε φρικτούς πόνους, τους οποίους οι γιατροί ερμήνευαν ως μετεγχειρητικό γεγονός.

"Ήρθε η χειρούργος, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Μου είπε ότι είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας. Όταν τελείωσε το χειρουργείο μου είπε η γιατρός ότι πρώτη φορά έκανε τόσο εύκολη επέμβαση. Μας είπαν ότι κάτι την ενόχλησε στο στομάχι από τα φάρμακα. Μας διαβεβαίωσε ότι το πρωί θα είναι καλά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωί της επόμενης μέρας, ο 48χρονος μαθαίνει ότι η μητέρα των παιδιών του δεν είναι πια στη ζωή.

"Πήγαμε στο νοσοκομείο και δεν ήξεραν τι να μου πουν, φαινόταν στα μάτια τους το λάθος που έχουν κάνει. Μου είπαν ότι πήγαν όλοι οι γιατροί και την εξέτασαν όμως κανείς δε γνωρίζει γιατί πέθανε", τόνισε ο κ. Αντώνης, ενώ υποστήριξε ότι δεν πήραν το ιστορικό της συζύγου του πριν τη χειρουργήσουν, παρόλο που είχε πολλά προβλήματα υγείας.

"Έναν μήνα πριν είχε νοσηλευτεί και είχε κάνει μετάγγιση αίματος. Είχε κάνει τέσσερις καισαρικές και είχε ατροφικό νεφρό εκ γενετής και το ήξερε" υπογράμμισε.

Η οικογένεια διόρισε τεχνικό σύμβουλο και από την νεκροψία προέκυψε ότι η άτυχη μητέρα κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία, αιτία θανάτου στην οποία καταλήγουν τρεις νεκροτόμοι.

"Μου στέρησαν τη Διονυσία μου, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών μου. Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου​​" είπε ο 48χρονος.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέφανος Τοπάλης ο οποίος έκανε λόγο για ιατρική αμέλεια.

"Παρά τους οξείς πόνους δεν έγινε κάποια διερεύνηση και αρκέστηκαν στο να χορηγούν παυσίπονα. Όπως αποδείχθηκε νεκροτομικά, ο πόνος οφειλόταν στη θρόμβωση μεσεντέριας αρτηρίας. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση αλλά πιθανή να γίνει. Προκαλεί οξείς πόνους διότι το όργανο του εντέρου δεν αιματώνεται και σταδιακά περνά σε νέκρωση. Η νέκρωση αυτή προκαλεί τόσο δυνατούς πόνους που από ιατρικές πηγές χαρακτηρίζονται ανυπόφοροι. Αν είχε διαγνωστεί η πάθηση θα υπήρχε η δυνατότητα να χειρουργηθεί και να αποσοβηθεί ένας θάνατος εντελώς ανεπίτρεπτος" σχολίασε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα