Καιρός: Από το Σαββατοκύριακο η Σαχάρα θα «στείλει φιλάκια»
Ο καιρός μέχρι την Κυριακή 

Καλύτερος θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι η αστάθεια θα μας εγκαταλείψει. Ωστόσο από το Σαββατοκύριακο η Σαχάρα θα «στείλει φιλάκια» και η θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς.

Ο καιρός από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή 

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ήλιο και θα τελειώσει επίσης με ήλιο σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο, στα 5-7 μποφόρ στην περιοχή του Θρακικού. Από τις Κυκλάδες μέχρι και το Καρπάθιο και στα Δωδεκάνησα θα φυσάει αρκετά δυνατά στα 6-8 μποφόρ.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και θα κυμανθεί στους 20-22 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα κοντά στους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή εξαιτίας αυτού του βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα διέρχονται κάποια σύννεφα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα φέρουν φαινόμενα με τη μορφή μπόρας και κάποιες τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα βορειοδυτικά σύνορα της χώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι σχεδόν καλοκαιρινά και μάλιστα θα αυξηθεί σημαντικά και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να φτάνουν τους 27-29 βαθμούς. Η θερμοκρασία λόγω των θερμών αέριων μαζών στα νότια μπορεί να αγγίξει και τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον προγνώστη η αιτία γι’ αυτή την αύξηση της θερμοκρασία θα είναι πως η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά» της, με αποτέλεσμα η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία να έχουν από βδομάδα και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα