Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Κοινωνία 0

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

συμπληρωμα διατροφης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το σκεύασμα εμπεριέχει μη εγκεκριμένη ουσία

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής, καθώς στο σκεύασμα ανιχνεύθηκε μη εγκεκριμένη ουσία.

Η απόφαση του ΕΟΦ αφορά το συμπλήρωμα διατροφής OSTROVIT 5-HTP, το οποίο παράγει και προμηθεύει η πολωνική εταιρεία OSTROVIT.

Ο ΕΟΦ, αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του εν λόγω συμπληρώματος διατροφής έπειτα από ενημέρωση ότι στο προϊόν ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη ουσία 5-HTP (εκχύλισμα του Griffonia simplicifolia).

Η απαγόρευση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, σημειώνει ο Οργανισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε και παράλληλα επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί το προϊόν υποχρεούνται να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία