ΠΟΥ: Ο κορονοϊός πλησιάζει να αποτελεί απειλή ανάλογη της εποχικής γρίπης
«O κορονοϊος σύντομα δεν θα είναι πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη», λέει ο ΠΟΥ

H Covid-19 θα είναι σύντομα συγκρίσιμη με την απειλή της εποχικής γρίπης, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ελπίζει να μειώσει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού αυτή τη χρονιά.

«Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα», δήλωσε ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου.

Μαζί του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος διαπιστώνοντας ότι, για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν χαμηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί όταν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη "πανδημία" για πρώτη φορά, πριν από τρία χρόνια».

«Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε.

Συνεπώς, δήλωσε «σίγουρος» ότι ο ΠΟΥ θα μπορούσε να μειώσει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού «φέτος».

Ο ΠΟΥ κήρυξε αυτήν την «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» στις 30 Ιανουαρίου 2020 -όταν ο κόσμος κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα και κανέναν θάνατο εκτός Κίνας - αλλά ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Τέντρος είχε χαρακτηρίσει πανδημία την κατάσταση, που ο κόσμος αντιλήφθηκε πλήρως τη σοβαρότητα της απειλής για την υγεία.

«Είχαμε κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία για να παροτρύνουμε τις χώρες να λάβουν αποφασιστική δράση, αλλά δεν το έκαναν όλες», ανέφερε σήμερα.

«Τρία χρόνια αργότερα, έχουν αναφερθεί σχεδόν επτά εκατομμύρια θάνατοι από την Covid-19, αν και γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των θανάτων από αυτήν είναι μεγαλύτερος», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ADOUKA.jpg
Εκπαιδευτήρια Δούκα: Το σχολείο του αύριο δεν περιμένει. Διαμορφώνεται σήμερα.
Η εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτερα από ποτέ, η πληροφορία είναι απεριόριστη, οι δεξιότητες του αύριο δεν...
Εκπαιδευτήρια Δούκα: Το σχολείο του αύριο δεν περιμένει. Διαμορφώνεται σήμερα.
ρωσθ
Συναγερμός στο Χαλάνδρι: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτες τσάντες έξω από το ρωσικό προξενείο
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των δύο τσαντών, εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και η περιοχή αποκλείστηκε
Συναγερμός στο Χαλάνδρι: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτες τσάντες έξω από το ρωσικό προξενείο
Φάρμακα
ΕΟΦ: Προσοχή σε σκευάσματα που υπόσχονται βοήθεια στην απώλεια βάρους
Τα σκευάσματα που προωθούνται για τον έλεγχο της όρεξης και τη διευκόλυνση της απώλειας βάρους, μπορούν να προβούν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
ΕΟΦ: Προσοχή σε σκευάσματα που υπόσχονται βοήθεια στην απώλεια βάρους