Γεωργία Μπίκα
Aris Oikonomou / SOOC
«Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών»

Παραδεκτή κρίθηκε σε πρώτο στάδιο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και ήταν απόλυτα αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό για να δικαιωθεί για την υπόθεσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η πολύκροτη υπόθεση, έπειτα από την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει και επίσημα τον δρόμο του εξωτερικού, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να προτείνει στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» τονίζει ο δικηγόρος της Γεωργίας, κ. Νίκος Διαλυνάς.

Όπως λέει ο γνωστός ποινικολόγος, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής.

«Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα και με απόλυτη σιγουριά στην προσφυγή, παραμένοντας ψύχραιμη και σκεπτόμενη μόνο τον στόχο της, να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερτ
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
Στο δελτίο ειδήσεων του ERT News προβλήθηκαν εικόνες από επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά από συναυλία του ΛΕΞ, ως στιγμιότυπα καταστολής διαδηλώσεων...
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
grokai
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Βρετανία και ΕΕ μιλούν για «αποτρόπαιο και παράνομο περιεχόμενο» – Έρευνες, μπλοκαρίσματα και πολιτική θύελλα γύρω από το chatbot του X
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Chat GPT
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
Πτώση έως 30% στα κλικ προς ειδησεογραφικά sites μέσα σε έναν χρόνο – Τα ΜΜΕ στρέφονται σε συνδρομές, YouTube και TikTok για να επιβιώσουν
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
TEMPH
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων στη δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων