Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Συγγενής θύματος θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του Κώστα Καραμανλή

Συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ζητούν νέα εξέταση DNA, καθώς διατηρούν αμφιβολίες αν στα κλειστά φέρετρα βρίσκονταν οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε για το αίτημα που έχει γίνει περί επανεξέτασης DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Μετά τη δύσκολη στιγμή του «αποχαιρετισμού» των ανθρώπων τους, οι συγγενείς των θυμάτων που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για το αίτημα των γονιών των θυμάτων. «Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», δήλωσε.

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρόπουλου στο Mega, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους.

Εντολή για κλειστά φέρετρα

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εντολή να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό. Μιλώντας για αυτό το γεγονός, ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε πως, «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα».

Συνεχίζοντας είπε: «Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του.

Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι, οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία, σήμερα. Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα