Άγγελος Τσιαμούρας
«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου»

Στη διάσωση 16 ακόμα συνεπιβατών του βοήθησε ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, όταν συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι» είπε ο 18χρονος.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι έξι και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», δήλωσε στο Mega ο νεαρός.

«Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω πού πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3», είπε ο Άγγελος.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε. Δεν γνωρίζω αν πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η ΕΜΑΚ έφτασε πολύ γρήγορα, όμως ο απεγκλωβισμός επιβατών ξεκίνησε μία ώρα μετά», πρόσθεσε.

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν μια γιαγιά, η οποία φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της. Έσπευσα αμέσως να το βρω, αλλά δεν μπορούσα να το βρω και εκεί χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Με είχαν πιάσει πάρα πολλά συναισθήματα που δεν μπορούσα να βρω το μικρό παιδάκι. Τουλάχιστον έμαθα από τη μαμά του, εδώ στο νοσοκομείο, γιατί νοσηλεύεται μέσα, πως είναι καλά το παιδάκι και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μωράκι έξι μηνών» είπε ο Άγγελος, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε μετά τη φονική σύγκρουση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Κλειστά σχολεία σήμερα 12/1:  Η νέα λίστα

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
Η μητέρα συνελήφθη μετά την καταγγελία του 11χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον έσπρωξε και του έβαλε τις φωνές
Κρήτη: Μαθητής Δημοτικού κατήγγειλε την μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία
παπαδακης
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις
Ιδιοκτήτης καταστήματος χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για διαφήμιση – Αντιδράσεις για τη χρήση της εικόνας του δημοσιογράφου μετά θάνατον
Ο Γιώργος Παπαδάκης… «ζωντάνεψε» σε διαφήμιση καφέ και προκάλεσε αντιδράσεις
χηστι
Κύπρος: Παραίτηση του συγγενή και διευθυντή του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη που εμφανίζεται στο βίντεο με τις μίζες
Στη δημόσια τοποθέτησή του υποστήριξε ότι υπήρξε στοχευμένη και κακόβουλη παραποίηση δηλώσεών του, με σκοπό την υπονόμευση του Προέδρου Νίκου...
Κύπρος: Παραίτηση του συγγενή και διευθυντή του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη που εμφανίζεται στο βίντεο με τις μίζες
Ζαχαράκη Κικίλιας
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις όλο το σχολικό έτος σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι εκπτώσεις αφορούν σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που μεταβαίνουν για ανάληψη υπηρεσίας
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις όλο το σχολικό έτος σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια