Άγγελος Τσιαμούρας
«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου»

Στη διάσωση 16 ακόμα συνεπιβατών του βοήθησε ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου δρομολογίου, όταν συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη.

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι» είπε ο 18χρονος.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι έξι και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», δήλωσε στο Mega ο νεαρός.

«Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω πού πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3», είπε ο Άγγελος.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε. Δεν γνωρίζω αν πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η ΕΜΑΚ έφτασε πολύ γρήγορα, όμως ο απεγκλωβισμός επιβατών ξεκίνησε μία ώρα μετά», πρόσθεσε.

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν μια γιαγιά, η οποία φώναζε για το έξι μηνών εγγονάκι της. Έσπευσα αμέσως να το βρω, αλλά δεν μπορούσα να το βρω και εκεί χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Με είχαν πιάσει πάρα πολλά συναισθήματα που δεν μπορούσα να βρω το μικρό παιδάκι. Τουλάχιστον έμαθα από τη μαμά του, εδώ στο νοσοκομείο, γιατί νοσηλεύεται μέσα, πως είναι καλά το παιδάκι και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μωράκι έξι μηνών» είπε ο Άγγελος, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε μετά τη φονική σύγκρουση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανακαινιση
Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90% - Ποιοι δικαιούνται και πώς κάνετε αίτηση
Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Έως 36.000 ευρώ επιδότηση και κάλυψη έως 90% – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90% - Ποιοι δικαιούνται και πώς κάνετε αίτηση
Μακάριος Λαζαρίδης
Επικό τρολάρισμα στα social media για τα 15.000 ένσημα Λαζαρίδη: «Δούλευε πριν γεννηθεί;»
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι έχει «λιώσει» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι λογαριασμοί των χρηστών στο X δεν βγαίνουν με τίποτα
Επικό τρολάρισμα στα social media για τα 15.000 ένσημα Λαζαρίδη: «Δούλευε πριν γεννηθεί;»