καβουρια
Τεράστια οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο του Κατυχίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες της εφημερίδας "Πατρίς", εκτός από τις εικόνες εγκατάλειψης, την έντονη δυσοσμία και τον εξαιρετικά δύσβατο δρόμο σε κάποια σημεία καταγράφηκαν χιλιάδες νεκρά καβούρια είτε να έχουν ξεβραστεί στις όχθες της λιμνοθάλασσας, είτε να επιπλέουν νεκρά στα ελώδη νερά της στη περιοχή της Ηλείας, στον υδροβιότοπο Κατυχίου.

Οι λόγοι του τραγικού αυτού γεγονότος παραμένουν άγνωστοι και κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν πρόκειται για κάποια ασθένεια που τα έπληξε, ή για κάποια περιβαλλοντική μόλυνση, ή αν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση από την οποία εγκλωβίστηκαν οι πληθυσμοί των καβουριών μην μπορώντας να βρουν διέξοδο διαφυγής, ή εάν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης η οποία ευθύνεται για την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας κατά την οποία τα καβούρια δεν μπορούν να διαχειριστούν με αποτέλεσμα να πεθαίνουν και να ξεβράζονται.

Όπως σημειώνει το τοπικό μέσο, το όλο θέμα χρήζει διερεύνησης από τις αρχές και τους ειδικούς, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας αν και πολλά από τα καβούρια όπως φαίνεται από την οπτική τους εικόνα, είναι νεκρά για αρκετές ημέρες, ενώ άλλα φαίνεται να θανατώθηκαν πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή εντάσσεται στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Στροφυλιάς και προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και από την Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει στα σχολεία: από τις ΗΠΑ μέχρι την Εσθονία, chatbots και AI-tutors αλλάζουν τη διδασκαλία
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026
Επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο – Στόχος η βιωματική ιστορική εκπαίδευση των μαθητών
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026