χιονια
Σε ποιες περιοχές ανοίγουν στις 11 τα καταστήματα

Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει τη χώρα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα προσέλθουν στην εργασία τους  στις 10 το πρωί. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα Τρίτη δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε χθες, και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα , πριν από τις 10 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στις οποίες ανήκουν οργανικά, ιδίως οι αρμόδιοι επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σε ποιες περιοχές ανοίγουν στις 11 τα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής θα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 το πρωί, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου από ώρα 11 το πρωί, λόγω παγετού.

Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11 το πρωί.

Στις 10 προσέρχονται σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Υπενθυμίζεται πως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tourismos
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας θεωρείται θέμα χρόνου, δεδομένου ότι η «υψηλή περίοδος» του προγράμματος κάνει πρεμιέρα την 1η Μαΐου, με στόχο την...
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Πικροδάφνη σε σχολείο
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
Η εγκύκλιος του ΕΟΔΥ που προκάλεσε την οργή των περιβαλλοντολόγων
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
ypologistis-xaker-xakarisma.jpg
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ
Το «μοιραίο» λάθος των χάκερ - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση;
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ