kriti_kinitopoiisi_giatron
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας - Γυναίκες αλυσοδέθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Αλυσοδέθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, δύο γυναίκες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο Λασίθι, συμμετείχαν γιατροί και νοσηλευτές.

Οι διαμαρτυρόμενοι  συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, δημιουργώντας μια νοητή αλυσίδα και ασπίδα προστασίας, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υποστελέχωση και υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης. 

Μαζική η συμμετοχή του δήμου Λασιθίου

Καταστήματα, σχολεία και υπηρεσίες του δήμου δεν λειτούργησαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιάννης Πετράκης σε χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην υγεία και την αρρώστια είμαστε όλοι ίσοι».

Στο συλλαλητήριο έδωσαν «παρών» και οι γιατροί του Δήμου Βιάννου, Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η παραίτηση αλλά και η πρόθεση αποχώρησης κι άλλων γιατρών από το νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 10.000 πολίτες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Άδωνις Γεωργιάδης
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
Καταγγελίες Ζωής κατά Φλωρίδη για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Άγριος καβγας με Άδωνι
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
πατελης
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη
Αντιδράσεις για τη σύλληψη 13 μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ναϊρόμπι – Καταγγελίες για καταστολή διαδηλώσεων και περιορισμό...
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη