φίλαθλος
Σαν σήμερα το 1991, πέφτει νεκρός έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ένας 17χρονος μαθητής

Ένας Γενάρης βυθισμένος σε μια πρωτοφανή βία ήταν εκείνος του 1991, είχε προηγηθεί η δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα, καθώς και ο θάνατος 4 ανθρώπων στο κατάστημα Κ. Μαρούσης. Το κλίμα ήταν τεταμένο στην ελληνική κοινωνία.

Στις 13 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι για την 15η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί κανονικά, παρά τις φωνές ότι θα έπρεπε να αναβληθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε.

Ο αγώνας ήταν μεταξύ ΑΕΚ- Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό, όταν η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο είχε γίνει αφόρητη λόγω των δακρυγόνων.

Παράλληλα από τον αγώνα, έξω από το γήπεδο είχαν αρχίσει να εξελίσσονται επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς και την αστυνομία.

Η ώρα ήταν 14:00

Λίγο μετά τις 14:00, στη διασταύρωση των δρόμων Σεβαστείας και Μενεμένης, σε απόσταση πενήντα μέτρων από τη Θύρα 21, που φιλοξενούσε τους οπαδούς των φιλοξενούμενων, ο 17χρονος Γιώργος Παναγιώτου πήγαινε να παρακολουθήσει το ντέρμπι. Ήταν μαθητής της δεύτερης τάξης στο 9ο Λύκειο Πειραιά και άφησε την κατάληψη στο σχολείο του για να πάει στο γήπεδο.

Εκεί ο 17χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν δέχθηκε στην κοιλιά φωτοβολίδα, από κοντινή απόσταση που είχε εκτοξευθεί με ειδικό πιστόλι για ρίψη φωτοβολίδων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο. Λίγα λεπτά μετά ήταν νεκρός.

νεκρός οπαδός

Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε για το τραγικό περιστατικό: «Περί ώρα 14:10 στη διασταύρωση των οδών Σεβαστείας και Μενεμένης, περιοχής ΑΤ Νέας Ιωνίας, άγνωστο άτομο εκτόξευσε φωτοβολίδα θαλάσσης εναντίον της 328 Διμοιρίας ΥΑΤ που προπορευόταν για την προστασία οργανωμένης ομάδας 2.000 περίπου φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι άνδρες της διμοιρίας αντελήφθησαν έγκαιρα και απέφυγαν τη φωτοβολίδα, η οποία ακολούθως επέπεσε στον όγκο των φιλάθλων, με αποτέλεσμα να πλήξει στην κοιλιακή χώρα τον Παναγιώτου Γεώργιο του Μιχαήλ και της Υπαπαντής, γεννηθέντα το 1974 στην Κάλυμνο, κάτοικο Πειραιά. Ο τραυματισθείς διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, όπου υπέκυψε στα τραύματά του περί ώραν 14:50».

Εκείνη την ματωμένη μέρα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα καταστράφηκαν, φωτιές έζωσαν το γήπεδο της ΑΕΚ, αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νεαροί συνελήφθησαν.

Λίγο αργότερα η μητέρα του πήρε την απόφαση να κάνει δωρεά μελών του σώματος του άτυχου γιου της.

Δείτε βίντεο από τον αγώνα: 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»