Katerina-Laspa
Δυσαρέσκεια και στο ΠΑΣΟΚ από τις τρανςφοβικές δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΠΑΣΟΚ

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κατέρινας Λάσπα που χαρακτήρισε ως «αθλιότητα» την εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Thessaloniki Pride και οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία drag Queens διάβασαν ιστορίες σε μικρά παιδιά, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από ο,τι αναμενόταν. 

Στόχος της εκδήλωσης σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν «μέσα από το παραμύθι να αμφισβητηθούν οι απολιθωμένες αντιλήψεις ότι τα χρώματα και τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο φύλο και να επιτραπεί στα παιδιά να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, χωρίς να γεμίζουν με ενοχές, γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο παιχνίδι».

Η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσπευσε να στάξει τη χολή της η οποία με ανάρτησή της χαρακτήρισε αθλιότητα τη συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση γράφοντας ότι «ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Οι τρανςφοβικές δηλώσεις προκάλεσαν μάλιστα δυσαρέσκεια και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, καθώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη. Η Βάσια Μαδέση, αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Σε ανάρτησή της μεταξύ άλλων, σημείωσε «γίναμε μια παρέα μικροί και μεγάλοι ακούγοντας το παραμύθι με την «Drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»! Τα παιδιά μας είπαν για την «χρωματιστοχώρα», μια δική τους επινόηση, μια χώρα που όλα τα χρώματα και οι άνθρωποι ζουν αρμονικά και λάμπουν το ίδιο χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Ίσως ο,τι πιο όμορφο έχω ακούσει αυτή τη χρόνια γιατί τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους να γεμίζουν την καρδιά μας. Για το 2023, ας πούμε στα παιδιά πως τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ροζ και μπλε, πως τα αυτοκινητάκια δεν είναι μόνο για αγόρια και οι κουζίνες μόνο για κορίτσια. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν με αγάπη απέναντι σε όσες φωνές δυσκολεύονται να καταλάβουν τα αυτονόητα, καλή και πολύχρωμη νέα χρονιά!».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα:

αναρτηση-λασπα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα