Μεγάλη είναι η ανησυχία από τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, καθώς ακόμη και βασικά σκευάσματα είναι αδύνατο να βρεθούν

Σοβαρή ανησυχία έχουν προκαλέσει οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, καθώς στα φαρμακεία αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμα και απλά αντιπυρετικά, τα οποία κρίνονται απαραίτητα αυτή την περίοδο, λόγω των πολλών εποχικών ασθενειών.

Στο OPEN μίλησε το μέλος του φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάσης Παπαθανάσης, τονίζοντας την αναγκαιότητα για άμεσες λύσεις.

Ελλείψεις και στα απλά αντιπυρετικά

«Ξεκινάμε με προβλήματα. Τις προηγούμενες μέρες των γιορτών υπήρξε πρόβλημα με τα φάρμακα που αφορούν τα παιδιά μας. Υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις για να βρουν ακόμα και ένα απλό αντιπυρετικό, μια απλή αντιβίωση», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

«Υπήρξαν προβλήματα με τα αντισταμινικά, στις αναπνευστικές συσκευές και σε κάποιες κορτιζόνες. Πολλοί γονείς βρίσκονταν σε αδιέξοδο, δεν είχαμε ούτε φάρμακο για τον πυρετό. Όλο αυτό είναι πρόβλημα παγκόσμιας παραγωγής, κυρίως πρώτων υλών, με τον πόλεμο έχουν δημιουργηθεί σε πάρα πολλά προϊόντα αντίστοιχες καταστάσεις.»

Ο κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να δούμε αυξημένες τιμές στα φάρμακα όταν περιοριστεί το ζήτημα των ελλείψεων. Το μέλος του φαρμακευτικού Συλλόγου απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, «Ζητήθηκε και καταγράφηκε το απόθεμα όλων των φαρμακαποθηκών και ξαφνικά εμφανίζονται σε ράφια της Ευρώπης. Παρεμβαίνουμε συνέχεια στο υπουργείο Υγείας, που θέλει να λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν πιο σοβαροί έλεγχοι. Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να έχουν απόθεμα τριών μηνών και αν υπάρχει φάρμακο σε έλλειψη να το δηλώνουν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber