Νέα μήνυση κατά της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς, μεταξύ άλλων, στερούσε από γιαγιά το δικαίωμα να δει την εγγονή της για 4 χρόνια

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την «Κιβωτό του Κόσμου», όπου νέα μήνυση κατά της ΜΚΟ κατέθεσε η γιαγιά μίας ανήλικης, 17 ετών σήμερα.

Όπως αναφέρεται, δεν την άφηναν να δει την εγγονή της για 4 χρόνια, ενώ η ίδια υποπτεύεται ότι το κορίτσι έπεσε θύμα κακοποίησης.

Το κορίτσι βρισκόταν στην Κιβωτό από τα 3 έτη της, καθώς οι γονείς της είχαν χάσει την επιμέλεια.

Απέκοψαν το παιδί από την οικογένεια

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπο της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ό,τι συζητούσαν μεταξύ τους».

«Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν», είπε η δικηγόρος στο Open.

Η γιαγιά που ζει μόνιμα στην Αγγλία, ανέφερε πως «σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα».

«Πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι.»

Θύμα κακοποίησης το παιδί;

«Το κοριτσάκι έχει επιληπτικές κρίσεις και είδαμε πως δεν έγιναν όλες οι εξετάσεις με βάση το πρόβλημα που έχει. Θέλει να το πάει στους καλύτερους γιατρούς», αναφέρει η δικηγόρος, λέγοντας πως η γιαγιά θέλει να αναλάβει τη φροντίδα του.

«Το παιδί θέλει να σπουδάσει, παρότι από την Κιβωτό προσπαθούσαν να το σταματήσουν από το σχολείο. Το έβαζαν και εργαζόταν ακόμα και τα καλοκαίρια, καθάριζε σε πολύ άσχημες συνθήκες», σημειώνει η δικηγόρος.

Πλέον το κορίτσι πάει κανονικά σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber