«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: 148.325 νέα voucher- Πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος επιδοτείται η αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία, κλιματιστικά, καταψύκτες) με νέες, χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης

148.325 νέοι ωφελούμενοι εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή», προερχόμενοι, όμως, από την ήδη υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος επιδοτείται η αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία, κλιματιστικά, καταψύκτες) με νέες, χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες

«Όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος "Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή", σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ», αναφέρει το ΥΠΕΝ.

Οι νέοι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148.000 δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα. Συνολικά, πάνω από 380.000 νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο "Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή", διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»