δωρεά οργάνων
Μεγάλη επιρροή άσκησε η σημαντική δωρεά οργάνων της άτυχης 21χρονης, οδηγώντας σε αύξηση της προσφοράς κερατοειδών

Μεγάλης σημασίας ήταν η δωρεά οργάνων που έκανε η οικογένεια της 21χρονης η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, όχι μόνο για τους ανθρώπους στους οποίους έδωσε ζωή, αλλά και μέσω της επιρροής που άσκησε σε άλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Σε ποσοστό 20% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα η προσφορά κερατοειδών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετά τη δωρεά της 21χρονης. Έτσι, χάρη στη δωρεά και άλλων μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή η οποία ήταν πρακτικά τυφλή, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

Ραγδαία αύξηση προσφοράς μοσχευμάτων

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου Νικόλαος Ζιάκας.

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυγλωσσία
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Γλώσσες, κουλτούρες και τεχνολογία συνδιαμορφώνουν ένα νέο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τοπίο που απαιτεί εξειδίκευση
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Α. Σπυριδάκης
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Προτεινόμενες Αλλαγές της Κ.Υ.Α. 102791/ΓΔ4/10-09-2024 (ΦΕΚ 5130Β) του Α. Σπυριδάκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Δ/ντών Σχολ. Μον. Δ/θμιας Εκπ/σης
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
pencils_90.jpg
«Η εξέγερση της κιμωλίας» - Εκπαιδευτικοί: «Ασφυκτιούμε και σιγομουρμουράμε στα κρυφά»
Κάλεσμα ενότητας από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που παραμένουν στην “γκρίζα ζώνη” της αξιολόγησης
«Η εξέγερση της κιμωλίας» - Εκπαιδευτικοί: «Ασφυκτιούμε και σιγομουρμουράμε στα κρυφά»