δωρεά οργάνων
Μεγάλη επιρροή άσκησε η σημαντική δωρεά οργάνων της άτυχης 21χρονης, οδηγώντας σε αύξηση της προσφοράς κερατοειδών

Μεγάλης σημασίας ήταν η δωρεά οργάνων που έκανε η οικογένεια της 21χρονης η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, όχι μόνο για τους ανθρώπους στους οποίους έδωσε ζωή, αλλά και μέσω της επιρροής που άσκησε σε άλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Σε ποσοστό 20% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα η προσφορά κερατοειδών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετά τη δωρεά της 21χρονης. Έτσι, χάρη στη δωρεά και άλλων μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή η οποία ήταν πρακτικά τυφλή, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

Ραγδαία αύξηση προσφοράς μοσχευμάτων

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου Νικόλαος Ζιάκας.

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορείες στις ΗΠΑ για τη νέα δολοφονία στην Μινεάπολη από πράκτορες της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
Σε κλίμα εμπόλεμης ζώνης οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία στη Μινεάπολη – «Πράκτορες του χάους» οι ομοσπονδιακοί της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής
Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής