δωρεά οργάνων
Μεγάλη επιρροή άσκησε η σημαντική δωρεά οργάνων της άτυχης 21χρονης, οδηγώντας σε αύξηση της προσφοράς κερατοειδών

Μεγάλης σημασίας ήταν η δωρεά οργάνων που έκανε η οικογένεια της 21χρονης η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, όχι μόνο για τους ανθρώπους στους οποίους έδωσε ζωή, αλλά και μέσω της επιρροής που άσκησε σε άλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Σε ποσοστό 20% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα η προσφορά κερατοειδών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετά τη δωρεά της 21χρονης. Έτσι, χάρη στη δωρεά και άλλων μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή η οποία ήταν πρακτικά τυφλή, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

Ραγδαία αύξηση προσφοράς μοσχευμάτων

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου Νικόλαος Ζιάκας.

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
«Θα κρεμάσω το κεφάλι σου από το μπαλκόνι» - Ηλικιωμένοι δέχονται αλλεπάλληλες απειλητικές κλήσεις με στόχο να φοβηθούν και να παραδώσουν χρήματα
«Θα σε κάνουμε κομματάκια»: Σπείρα τρομοκρατεί ηλικιωμένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
«Φεύγετε από το σχολείο, όχι από την καρδιά μας»: Συγκινεί καθηγητής για την τραγωδία στην Ηλιούπολη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
«Φεύγετε από το σχολείο, όχι από την καρδιά μας»: Συγκινεί καθηγητής για την τραγωδία στην Ηλιούπολη
dioxeis
Μηνύσεις και πειθαρχικά στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Νέα κλιμάκωση στη σύγκρουση διοίκησης και εκπαιδευτικών
Όταν ένας δημόσιος λόγος, μια ανακοίνωση ή ένα κάλεσμα διαμαρτυρίας περνούν από το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο πεδίο της ποινικής...
Μηνύσεις και πειθαρχικά στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Νέα κλιμάκωση στη σύγκρουση διοίκησης και εκπαιδευτικών