Thumbnail
«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία»

Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 10 με 15 χρόνο ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος με την οποία θα ζούμε χωρίς αυτή να μας σκοτώνει, εξέφρασε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία… εκτός ορίων» το οποίο διεξάγεται 25-26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού.

«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία» σημείωσε ο κ. Σπηλιώτης. Παράλληλα εξήγησε ότι το «εκτός ορίων» που αναφέρεται στον τίτλο του συνεδρίου σημαίνει ότι πολλές φορές ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι η μάχη έχει χαθεί, μία σειρά από μελέτες που αναδεικνύουν ότι η συνισταμένη πολλών ειδικοτήτων μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.

«Οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις που χάρη στη νέα τεχνολογία και στην εξειδίκευση εκπαίδευσης των χειρουργών μπορούν να πηγαίνουν πιο ουσιαστικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν καταρχάς χαρακτηριστεί χωρίς θεραπευτική προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης .

Σημείωσε επίσης ότι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έδωσε την ευκαιρία να έχουμε νέες θεραπείες και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο υπάρχουν καινούργια φάρμακα που βελτιώνουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής αλλά αυξάνουν και το προσδόκιμο επιβίωσης. Η επεμβατική ακτινολογία, η επεμβατική πνευμονολογία, οι νέες τεχνολογίες που διαθέτει το νοσοκομείο μας, δίνουν τη δυνατότητα να επιλύουμε τα προβλήματα και να βάζουμε περισσότερη ζωή στο χρόνο της καθημερινότητας των αρρώστων».

«Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη αντιμετώπισης του καρκίνου μέσα και από έξυπνες τεχνολογίες και ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ικανότητες που θα καθιστούν εφικτή την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού όσο περίπλοκη και αν είναι», σημείωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Χρήστος Αποστολόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mi kratika panepistimia
Eurostat: Η Ελλάδα ουραγός της ΕΕ για τη φοιτητική χρηματοδότηση – Μόλις 20 ευρώ ανά φοιτητή
Πρόσφατα στοιχεία της Eurostat αποκάλυψαν ότι ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ οικονομικής στήριξης στα νοικοκυριά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν 1.766...
Eurostat: Η Ελλάδα ουραγός της ΕΕ για τη φοιτητική χρηματοδότηση – Μόλις 20 ευρώ ανά φοιτητή
stomaxi
Γαστρεντερίτιδα: Συμβουλές πρόληψης και ομάδες υψηλού κινδύνου
Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.
Γαστρεντερίτιδα: Συμβουλές πρόληψης και ομάδες υψηλού κινδύνου
δασκαλος
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες
Αναγκάζεται να νοικιάζει σπίτι με... «συμβόλαιο πενθήμερης διαμονής» - Το περιστατικό που έγινε σύμβολο του στεγαστικού αδιεξόδου
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες